Luc Adriaansen

Senior belastingadviseur in Boxmeer
‘’Een gemiddelde werkdag bestaat voor mij niet.”

Na het behalen van zijn master fiscale economie in 2018 ging Luc aan de slag als belastingadviseur bij ABAB. Ook werd hij gevraagd zich aan te sluiten bij bureau vaktechniek Belastingadvies. “Daardoor zat ik meteen dicht bij het vuur. Ik krijg alles als eerste te horen én krijg begeleiding van een van de beste belastingadviseurs in de agrarisch fiscale wereld.”

Benieuwd welke mogelijkheden ABAB voor jou heeft?

Dynamiek: advisering en vaktechniek

Luc: “Bureau vaktechniek is onder andere verantwoordelijk voor de kennis van alle medewerkers, het fungeren als vraagbaak binnen de praktijk en het voeren van beroepsprocedures . De fiscale wereld verandert razendsnel. Al die veranderingen vragen continu om alertheid en inspiratie. Daarom is vaktechniek bij ABAB vertegenwoordigd op een heel hoog niveau.” En dat sluit naadloos aan bij de ambitie van Luc. Zo vertelt hij: “Wat ik persoonlijk leuk én uitdagend vind, is dat ik vier dagen per week actief ben in de advisering richting klanten en één dag per week vaktechnisch aan de slag kan bij bureau vaktechniek. De dingen die ik uitzoek bij vaktechniek, kan ik zelf weer toepassen in de praktijk en uitleggen aan collega’s. Daarnaast krijg ik de ruimte om vaktechnische publicaties te schrijven voor verschillende vakbladen en mag ik regelmatig een bijdrage leveren aan het voeren van beroepsprocedures.”

Die dynamiek vindt Luc erg prettig. “Als ik op kantoor kom heb ik vaak wel al een globale planning gemaakt voor wat ik die dag ga doen. Dagelijks komen er echter allerlei zaken voorbij die prioriteit hebben. Hierdoor loopt de planning vaak toch anders dan in eerste instantie bedacht. Elke dag is daardoor anders. Bovendien zit ik steeds in een andere omgeving, dan weer Tilburg, Boxmeer, bij een klant of nu door de coronamaatregelen regelmatig thuis.”

Doorgroeien bij ABAB

Luc is erg positief over de kansen die hij krijgt. Zo maakte hij bijvoorbeeld deel uit van het TOP-programma, waarvan hij naar eigen zeggen veel heeft geleerd. “Het TOP-programma helpt mij bij mijn dagelijkse werkzaamheden. Een onderdeel van het programma was bijvoorbeeld een cursus timemanagement. Dit heb ik meteen in mijn eigen werkstijl toegepast. Voorheen hield ik alles bij via Excel, nu werk ik alleen nog maar via de mail. Dat geeft veel meer rust in mijn werkzaamheden. En zorgt ervoor dat ik mezelf ook meer kan focussen op het inhoudelijke stuk. Daarnaast leer ik bepaalde aspecten over het gedrag van verschillende mensen en hun manier van communiceren. Ook heb ik geleerd hoe ik hiermee moet omgaan. Dit draagt eveneens bij aan het werken in een dynamische en intensieve wereld, want dat is de fiscale wereld.”

Die ruimte om door te groeien en zijn ambitie waar te maken, zijn voor Luc grote voordelen. Daarover vertelt hij: “Dat ik zo snel door kan groeien, vind ik een pluspunt. Als je écht wil, kan iedereen bij ABAB doorgroeien. Zo ben ik begin 2023 senior belastingadviseur geworden. Dit geeft mij ook een stukje erkenning, althans zo zie ik het dan.”

Betrokkenheid en informele werksfeer

Het leukste onderdeel van zijn werk? Dat is voor Luc toch wel de grote betrokkenheid bij klanten én de informele werksfeer. “De afstand tussen mij en de klant is heel klein. We staan enorm dicht bij elkaar. En als je meer betrokken bent, dan kan je ook beter adviseren. Dat maakt mijn werk leuk en geeft voldoening. Daarnaast vind ik de informele werksfeer bij ABAB top. Een stropdas is bijvoorbeeld géén strikte voorwaarde en ook het contact tussen juniors, mediors en seniors is laagdrempelig. Dat is volgens mij ook een voorwaarde om te kunnen blijven groeien.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Afstudeerstagiair aangiftepraktijk Belastingadvies Belastingadvies Veldhoven Student
Belastingadviseur Belastingadvies Terneuzen Starter
Belastingadviseur Belastingadvies Weert Professional
Belastingadviseur Belastingadvies Terneuzen Professional