Linda Huberts

Pensioenadviseur in Tilburg
''Door collega’s werd ik als volwaardig medewerker gezien en niet als zomaar een stagiair.''

Stagelopen op de afdeling pensioenadvies is niet het eerste waar je aan denkt als student. Toch bleek het voor Linda Huberts de perfecte match. Ze is helemaal thuis in het team van collega’s door wie ze zich ondersteund voelt. Zij zijn ook enthousiast over haar, want na haar stage mag ze blijven!

Hoe ben je bij ABAB terecht gekomen?

“Ik studeer aan de Fontys in Eindhoven en ABAB sponsort de studentenvereniging. Zo was ik al bekend met ABAB. Via de studentenvereniging heb ik ook kennismakingen gehad met verschillende kantoren. Maar de gesprekken die ik had gehad met Anne van ABAB waren zo positief dat ik haar heb gebeld toen ik een stageplek zocht. Ze heeft eerst gekeken of de afdeling salaris- en personeelsdiensten iets voor me was, maar uiteindelijk sloot pensioenadvies beter aan op mijn opleiding Finance, Tax & Advice.”

Pensioenadvies, niet de meest logische keuze voor een student!

“Klopt, daar had ik zelf ook nog nooit over nagedacht. Maar het gesprek met Bart en Petra gaf me het vertrouwen dat ze een goede stageplek voor me hadden. Ook gaven ze aan dat ik de ruimte zou krijgen om mijn opdrachten voor school te maken. Daarnaast was er persoonlijk een klik. Het is voor mij belangrijk om in een hecht team te werken waar je naast de serieuze kant het ook gezellig met elkaar hebt. Door het gesprek kreeg ik het idee dat dat wel goed zat. Ik bedacht dat dat het belangrijkste was en dat ik in het vakgebied pensioenadvies, dat voor mij nog onbekend was, juist veel kon leren. Dat bleek ook zo te zijn.”

Wat heb je dan allemaal geleerd?

“Per week werd er gekeken waar ik bij betrokken kon worden. Zo liep ik mee met verschillende collega’s. Ik ging mee naar kennissessies of naar klanten. Vakinhoudelijk heb ik veel geleerd. Ik mag nog geen advies geven, maar ik heb veel gedaan op het gebied van pensioenbeheer als schakel tussen werkgever en uitvoerder. Ik heb inzicht gekregen in waar ik voor aan het studeren ben en wat ik zoek in een baan. Zo merkte ik dat ik de sfeer in een team heel belangrijk vind. Verder geeft ABAB me ook de kans om mijn WFT te gaan halen. Dit is een certificaat dat je moet hebben om advies te mogen geven. Tijdens mijn stage kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden en nu werk ik echt met het team mee. Mijn collega’s spreken vaak hun waardering uit over mijn werk, dat is fijn. Mijn stage loopt bijna af en ze hebben me gevraagd of ik wil blijven als werkstudent in de rol van junior Pensioenadviseur. Daar heb ik ja op gezegd. Het is goed te combineren met mijn studie en ik heb het hier naar mijn zin.”

Waarom zou je andere studenten aanbevelen om bij ABAB stage te lopen?

“De stagebegeleiding is goed. Petra keek goed naar wat bij mij paste. Als bepaalde werkzaamheden te uitdagend waren, dan kon ik dat aangeven en dan zocht ze naar iets anders wat ik kon doen. Ik stond er nooit alleen voor. Door collega’s werd ik als volwaardig medewerker gezien en niet als zomaar een stagiair. Ik kreeg tegelijkertijd de ruimte om aan mijn opdrachten voor school te werken. Door stage te lopen bij ABAB ontwikkel je veel vaardigheden en inzicht in wat je later kunt doen na je studie.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Jurist ondernemingsrecht Legal Breda Professional
Specialist loonheffingen Legal Tilburg Professional