Lieke van Casteren

Manager Accountancy in Uden
''Je leidinggevende en HX denken met je mee.''

Lieke is inmiddels tien jaar in dienst bij ABAB en vertelt enthousiast haar verhaal. “Na mijn hbo-opleiding Bedrijfseconomie ben ik gestart als assistent-accountant en heb ik de opleiding tot AA-accountant gevolgd. Ik heb er bewust voor gekozen om tijdens mijn praktijkstage de rol van aankomend accountant te combineren met de rol van klantadviseur. Op deze manier kon ik mijn soft skills en adviesvaardigheden nog meer ontwikkelen, iets waar ik nu als accountant profijt van heb. Het fijne van ABAB is dat je hiervoor alle ruimte krijgt.”

Carrièremogelijkheden

Lieke vertelt dat er vanuit ABAB ook wordt meegedacht als je een managementfunctie ambieert. “De mogelijkheden worden intern en met behulp van een extern bureau bekeken. Aandachts- of ontwikkelpunten worden vastgelegd in een actieplan. Kortom: je zit zelf aan het stuur en ABAB ondersteunt en faciliteert.” Na een mooi ontwikkeltraject is Lieke doorgegroeid tot manager accountancy.

Samenwerken

“De sfeer binnen ABAB is heel informeel”, vindt Lieke. “Iedereen staat klaar om mee te helpen. Ik ervaar geen hiërarchische verschillen. We doen het als een team en werken op een gezonde manier samen. We hebben zoveel expertise in huis, je hoeft maar te bellen en mensen staan voor je klaar.”

Grote organisatie en toch persoonlijk

Bij ABAB werken ongeveer 700 mensen, verspreid over 15 vestigingen. Lieke: “Vaktechnisch is er ontzettend veel kennis binnen ABAB, en op het gebied van automatisering en ICT lopen we voorop. Maar in de dagelijkse praktijk werk je met een man of 20 en heb je daar weer de voordelen van een kleinere organisatie van.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Aankomend accountant Accountancy Goes Starter
Accountant Accountancy Professional
Accountant Accountancy Goes Professional
Accountant agro Accountancy Den Bosch Professional