Lex Pijnenburg

Assistent-accountant in Den Bosch
“Ik kan altijd terecht bij mijn collega’s”

Na het afronden van zijn agrarische opleiding Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij kiest Lex voor het HAS CarrièrePad (HCP) bij ABAB. “Ik werk nu als adviesvoorbereider én assistent-accountant bij ABAB. Ik kan mijn kennis van de agrarische sector combineren met accountancy."

Boekhouding is nauwkeurig werk

Boekhouding moet je liggen als vak. Voor Lex is dat wel het geval. Hij vertelt: “Ik vind het super interessant om de boekhouding van klanten goed uit te werken en vergelijkingen te maken met andere periodes of jaren. Je moet bijvoorbeeld alles in dezelfde grootboekrekening boeken, om goede vergelijkingen te kunnen maken. Dat is nauwkeurig werk.”

Klantcontact? Daar word ik enthousiast van!

Lex heeft veel klantcontact. En dát is ook precies een van de leukste onderdelen van zijn werk. Waar het contact dan over gaat? Bijvoorbeeld over extra controles voor inboekingen, zodat alles volledig en goed is en boetes worden voorkomen. “Het feit dat het om herkenbare dingen gaat, zoals melkverkoop en voerinkoop, maakt het voor mij extra interessant. Ik ben altijd benieuwd naar de prijzen van die producten."

Onderdeel van twee topteams

Lex werkt maar liefst in twéé teams. Beide – naar eigen zeggen – even gezellig én behulpzaam. “Ik maak dus deel uit van twee teams. Enerzijds het adviesteam, waar ik voornamelijk telefonisch mee communiceer, en het accounting team waar zit ik fysiek bij zit. Ik kan altijd terecht bij de collega’s van beide teams. Ze willen echt dat je beter wordt en helpen je daar ook bij."

Bouwen aan vaardigheden

Het HCP duurt vijf jaar. In die tijd kan je jezelf snel verder ontwikkelen als professional. Bijvoorbeeld als relatiemanager, adviseur in de Agri & Food-sector óf als accountant. “Ik ben versneld ingestroomd in het eerste leerjaar. Dat jaar bestond voor mij voornamelijk uit het verkrijgen van kennis over accountancy en het begrijpen van de programmatuur van ABAB. Nu ben ik gestart met het tweede leerjaar, waarin we dieper ingaan op het lezen en vertalen van jaarverslagen.”

Veel vrijheid en flexibiliteit

Een fijne bijkomstigheid? Dat zijn voor Lex de vakantiedagen. “Bij ABAB heb je maar liefst 33 vakantiedagen. En de cursussen vinden voornamelijk plaats in het voorjaar en najaar. Dus tussendoor heb ik veel vakantie. Door de flexibiliteit die ABAB geeft, kan ik in de overige tijd helpen in het melkveebedrijf van mij en mijn ouders.”

Blik op de toekomst

Steeds iéts harder werken. Om te komen waar je wil komen. Dát is waar Lex druk mee bezig is. “Ik verwacht dat ik er in de komende leerjaren steeds een schepje bovenop moet doen. Momenteel ben ik deels adviesvoorbereider, maar ik wil me verder ontwikkelen in de richting van agro-advies of een meer gevorderde assistent accountant. De behoefte om alleen accountant te worden is er bij mij niet, dus een duo baan blijft ideaal voor mij."

HAS CarrièrePad

Wil je net als Lex jezelf verder ontwikkelen en een succesvolle carrière opbouwen in de Agri- & Foodsector? Ontdek het HAS CarrièrePad bij ABAB.

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Aankomend accountant Accountancy Goes Starter
Accountant Accountancy Professional
Accountant Accountancy Helmond Professional
Accountant Accountancy Roosendaal Professional