Kelly van den Brand

Assistent-accountant in Boxmeer
“Ik wil nog meer van betekenis zijn voor de klant”

Sinds 2022 werkt Kelly van den Brand als assistent-accountant bij Agro Accountancy in Boxmeer. Voordat ze bij ABAB begon, was ze werkzaam in de horeca. “Ik wilde wat meer met cijfers doen in plaats van horeca” zegt ze. Via het geitenbedrijf van haar familie, ook klant bij ABAB, kwam ze in contact met een relatiemanager van het kantoor. Uiteindelijk ruilde ze de dienbladen in voor de cijfers. Daar heeft ze geen moment spijt van!

Zo ziet Kelly’s dag eruit

Kelly’s werkdag begint meestal met het beantwoorden van e-mails van klanten, relatiemanagers of accountants, waarbij ze ook spoedeisende zaken afhandelt. “Vervolgens pak ik mijn planning erbij en kijk ik of ik jaarrekeningen terug heb gekregen van de accountantscontrole. Het grootste gedeelte van mijn werkdag ben ik dan bezig met het samenstellen van jaarrekeningen.” Zegt ze. En de btw-maanden zijn druk zeker? “Ja! Ik ben dan de hele week aan het inboeken en het indienen van btw-aangiftes," vertelt Kelly. 

Afwisseling in haar werk

"Als junior assistent-accountant bij ABAB kreeg ik de kans om mijn vakkennis van accountancy tijdens werktijd te vergroten via interne cursussen en opleidingen", vertelt ze. Kelly geniet ervan als de administratie volledig is afgerond en ze de cijfers kan beoordelen. "Het leukste onderdeel van mijn werk is het analyseren van de cijfers. Ik analyseer hoe het bedrijf presteert en onderzoek de logica achter gebeurtenissen. Ik kijk naar veranderingen en beoordeel of deze positief of negatief zijn" legt ze uit. En ontspannen, zit dat er dan ook nog in? “Jazeker! We lopen vaak een rondje met het team, of halen een broodje. Dat is ook ontspannen, toch?” 

Teamwork makes the dream work

"Het meest uitdagende aspect van mijn werk zijn de specifieke vaktermen en complexe structuren die klanten gebruiken. Ook is het altijd uitdagend om aan de klant uit te leggen waarom onze werkzaamheden écht van belang zijn. Als we hier samen uitkomen, geeft dat mij zoveel positieve energie!” Kelly vertelt: "Onlangs heeft een van mijn klanten een tweede bedrijfslocatie aangekocht. Ik overleg dan met de accountant en fiscalist om te bepalen hoe dit moet worden verwerkt.” Echt teamwork dus!

Blik op de toekomst

Kelly waardeert ook de frisse dynamiek in haar team, vooral omdat er de laatste tijd veel jonge collega’s zijn bijgekomen. En waar haar ambities liggen? “Ik wil mij verder specialiseren in de verschillende structuren en nog meer van betekenis zijn voor de klant.” En als je één ding mocht kiezen, wat is dan het leukst aan je werk? “De samenwerking tussen de disciplines.”  

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Aankomend accountant Accountancy Goes Starter
Accountant Accountancy Professional
Accountant Accountancy Goes Professional
Accountant agro Accountancy Roosendaal Professional