Kees van Nispen

Senior relatiemanager in Roosendaal
''Met ondernemers praten over hun onderneming, dat is het leukste wat er is.''

Kees van Nispen is opgegroeid op een melkveebedrijf en werkt nu als senior relatiemanager voor klanten in de agrarische sector. “Ongeveer negen jaar geleden werd ik benaderd door Ineke Couwenberg, inmiddels een collega bij ABAB. We raakten in gesprek en zo is het balletje gaan rollen.”

Oprechte betrokkenheid

“Je kunt dit werk alleen maar doen als je betrokken en kritisch bent”, vertelt Kees. “Ik ben voor ondernemers vaak al jarenlang een vertrouwd gezicht. Gaandeweg gebeurt er van alles. Een van de kinderen neemt het bedrijf over, er komt een nieuwe locatie bij of de marktvraag verandert. Dan denken we samen na over de toekomst en het realiseren van dromen. Maar er zijn ook momenten dat het tegenzit. Iemand wordt ernstig ziek en moet stoppen met de onderneming, hoe ga je daarmee om? Hoe betrek je de kinderen erbij? Dan heb je het even niet meer over de cijfers maar over hele andere zaken.”

Laagdrempelig voor klanten

Kees vindt de rol van de relatiemanager een belangrijke toegevoegde waarde van ABAB. “Veel andere accountancykantoren werken met accountmanagers. Die hebben vaak extreem hoge targets en een hoop administratieve rompslomp. Maar als relatiemanager kom je in principe 'gratis' aan tafel bij de klant. Daardoor is de drempel om mij te bellen voor klanten heel laag. Zo kunnen we echt een vertrouwensband opbouwen zonder dat die gesprekken meteen op de factuur komen.”

Acquisitie

“Ik zie mezelf niet als een commerciële rakker”, lacht Kees, “maar uiteraard is een deel van het werk ook om onze klantenportefeuille te laten groeien. Slim je netwerk inzetten en op het juiste moment de juiste diensten aanbieden, dat moet wel bij je passen. Met ondernemers praten over hun onderneming, is het leukste wat er is. En het is voor die ondernemer ook geen geheim dat we er uiteindelijk allemaal een boterham aan moeten verdienen.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring

Er zijn momenteel geen vacatures voor dit vakgebied