Karlijn Neve

Assistent-accountant in Terneuzen
''Ik vind het werk erg leuk en leer elke dag nog bij!''

Alles is mogelijk! Dat bewijst Karlijn Neve, die dierenarts wilde worden, maar toch een andere weg insloeg. Ze werkt nu dagelijks met dieren. Niet bij ABAB, maar in het bedrijf van haar ouders. “Als ik thuiskom, trek ik mijn oude kleren aan en duik ik de stal in.”

Benieuwd welke mogelijkheden ABAB voor jou heeft?

Van de dieren naar assistent-accountant

Karlijn volgde de opleiding Dier- en Veehouderij aan de HAS Hogeschool. Daarna studeerde ze een jaar Diergeneeskunde in Gent, want ze wilde dierenarts worden. Dát lukte helaas niet, dus besloot ze werk te gaan zoeken. “Veel van mijn oud-studiegenoten zijn verkoper geworden, maar dat wilde ik niet.” Ze sprak een oud-studiegenootje die assistent-accountant was. Van het een kwam het ander en inmiddels werkt Karlijn ruim een half jaar bij ABAB. “Ik vind het werk erg leuk en leer elke dag nog bij!”

Interne cursussen

Toen Karlijn begon, miste ze wat financiële kennis. Daarom volgt ze een aantal cursussen. “Vanmiddag heb ik een cursus 'Inkomstenbelasting' en ik ben ook bezig met de cursus 'Jaarrekening'. Dit zijn interne cursussen van ABAB. Mijn cursusgenoten zijn allemaal mensen van ABAB die ook net gestart zijn. Dat is leuk, je bent allemaal nieuw.”

Mijlpaal

Afgelopen week rondde Karlijn haar eerste jaarrekening af. Inmiddels is deze ondertekend en verstuurd. Een mijlpaal! “Ik werd meteen in het diepe gegooid. Maar het is me gelukt!” Lachend zegt ze: “Als ik vragen heb, kan ik altijd terecht bij collega’s. Ik mag hen zoveel lastigvallen als ik wil.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Aankomend accountant Accountancy Goes Starter
Accountant Accountancy Professional
Accountant Accountancy Goes Professional
Accountant agro Accountancy Den Bosch Professional