Karlijn Kuijken

Assistent-accountant in Veldhoven
"De praktijkervaring die je opdoet als werkstudent geeft je echt een voorsprong op andere studenten"

Onlangs startte Karlijn Kuijken bij ABAB als assistent-accountant in Veldhoven. "Tijdens mijn studie Accountancy kreeg ik de kans om bij ABAB als stagiaire aan de slag te gaan. Het team en ik klikte zo goed dat ik mocht blijven als werkstudent. Na het behalen van mijn scriptie was de keuze dan ook snel gemaakt om fulltime bij ABAB aan de slag te gaan!” 

 

Van student naar professional

Het is duidelijk dat Karlijn echt op haar plek zit bij ABAB. "Bij ons op kantoor heerst echt een open sfeer, ik kan met collega's van alle afdelingen een praatje maken. Het is niet zo formeel als je zou verwachten van een accountantskantoor.” Het traject van werkstudent naar assistent-accountant verliep dan ook soepel. “Ik heb mijn klantcontacten in de afgelopen jaren geleidelijk opgebouwd, waardoor de overgang naar assistent-accountant veel minder spannend was.” 

Eén taak blijft het leukst

Waar Karlijn in het begin moeite had met het opstellen van jaarrekeningen, is dat nu dagelijkse kost. “Ook breng ik een paar keer per maand een bezoek aan klanten om de administratie bij te werken. Soms moet ik ook uitgebreide planningen, budgetten en prognoses opstellen. Dat kan soms wel uitdagend zijn. De btw-maanden zorgen juist weer voor afwisseling. Dat vind ik fijn. Toch blijf ik de jaarrekeningen opstellen het leukst vinden. Daarin heb ik de meeste controle en het voelt écht als mijn werk."

Voordeel als werkstudent

Ook benadrukt ze de voordelen van haar start als werkstudent. “Ik begreep de lesstof op school beter dankzij de praktijkvoorbeelden bij ABAB. Elke accountancystudent moet de  OAT-toets afleggen, die behoorlijk pittig is. Op kantoor kon ik hierover tussendoor vragen stellen. De praktijkervaring die je opdoet als werkstudent geeft je echt een voorsprong op andere studenten!”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Aankomend accountant Accountancy Goes Starter
Accountant Accountancy Professional
Accountant Accountancy Goes Professional
Accountant agro Accountancy Den Bosch Professional