Joost Janssen

Manager innovatie bij ABAB Epiic in Nijmegen
“De klant is onderdeel van het team.”

Al ruim vijf jaar is Joost onderdeel van ABAB Epiic. Momenteel werkt hij als manager innovatie, waarbij hij zich richt op de technologische maakindustrie. Voorheen werkte hij als senior consultant innovatie bij Epiic. “Binnen ABAB heb je zelf de regie over je loopbaan en heb je veel invloed op je eigen carrière.”

Elke werkdag anders

Als manager innovatie houdt Joost zich vooral bezig met strategisch overleg, het adviseren van klanten en het coördineren van zijn team. Joost: “Elke werkdag is anders voor mij en dat maakt mijn werk leuk en divers. Daarnaast is resultaatgericht werken een belangrijk onderdeel van mijn baan én dat motiveert mij misschien nog wel het meest.” Joost is voornamelijk werkzaam vanuit kantoor Veldhoven, of bij klanten voor externe afspraken. Ook werkt hij één dag in de week vanuit het Epiic-kantoor op de Brainport Industrie Campus.

“Ik werk voor verschillende klanten, waaronder innovatieve bedrijven als Fatboy, Lightyear, ELEO, Leaseplan, Skytree en Hardt Hyperloop. Aansprekende projecten zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van een volledig zelfvoorzienende elektrische auto, een monitoringssysteem voor nul-op-de-meter woningen, een elektrische bus met geïntegreerde zonnepanelen, onzichtbaar gepantserde voertuigen en een waterzuiveringssysteem voor ontwikkelingslanden.”

“Het is mooi om zulke projecten te identificeren, te koppelen aan een subsidie en vervolgens het volledige traject van de aanvraag tot de goedkeuring te begeleiden.”

Jezelf innoveren

Joost werkt als manager innovatie, maar zichzelf innoveren vindt hij ook belangrijk. Hij noemt zichzelf dan ook ‘een lerende manager’. Joost: “Ik heb onlangs het Talenten Ontwikkel Programma (TOP) gevolgd. Tijdens dat programma heb ik veel geleerd, niet alleen over ABAB maar ook over mezelf. Met programma’s en cursussen als deze probeer ik mijn kennis te blijven verbreden. Het is fijn dat ABAB die mogelijkheid biedt.”

Joost geeft leiding aan een divers team. “In ons team hebben we een mooie mix op het gebied van kennis en generatie. Dat zorgt voor een goede verdeling en een leuke dynamiek. Samenwerken staat in ons team centraal. Continu delen we onze kennis en visies met elkaar, waardoor iedereen het maximale uit het werk haalt. Dat is niet alleen goed voor het resultaat, maar het maakt ons werk ook leuk!”

Focus op klanten

“De kracht van Epiic is onze focus op klanten,” aldus Joost. “Ik probeer me zo goed mogelijk te verplaatsen in de klant, om zo het beste advies te kunnen geven. Ik zie de klant écht als onderdeel van het team.” Het leukste aan zijn baan? Daar hoeft Joost niet lang over te denken: “Dat is de samenwerking met klanten en collega’s. Door mee te denken met de klant, behalen we áltijd het gewenste resultaat. Daarbij ben ik trots op het vertrouwen en de ruimte die ik krijg vanuit de organisatie om mijzelf te ontwikkelen en zaken op te pakken.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Adviseur duurzaamheid Epiic Amsterdam Professional
Compliance officer Epiic Amsterdam Professional
Consultant innovatie ICT Epiic Amsterdam Professional
Senior consultant innovatie Agri & Food Epiic Professional