Janneke Sonnemans

Assistent-accountant in Boxmeer
"We hebben een heel hecht team"

Van jongvee specialist tot assistent-accountant: Janneke Sonnemans volgde haar passie van de boerderij naar de financiële wereld. Na het afronden van haar opleiding Dier- en Veehouderij aan de HAS koos Janneke voor het HAS Carrièrepad (HCP) bij ABAB. “Het HCP biedt een goede basis voor professionals met een agrarische achtergrond.”

Benieuwd welke mogelijkheden ABAB voor jou heeft?

Samen naar succes

Als assistent-accountant bij ABAB is Janneke verantwoordelijk voor het opstellen van jaarrekeningen en het verzorgen van btw-aangiftes voor agrarische bedrijven. Ze vertelt: "Het klantcontact en het uitwerken van jaarrekeningen zijn echt mijn favoriete onderdelen. Ik vind het heerlijk als er een mooi rapport klaarligt en iedereen tevreden is. Het voelt echt als een gezamenlijke prestatie!”

Spannend proces

Zijn er ook uitdagingen? Uiteraard! Het opstarten van nieuwe klanten is er voor Janneke een van. “Klanten die voorheen nog geen ervaring hadden met ABAB, mag ik begeleiden volgens de ABAB-richtlijnen. Het is een spannend proces waarbij ik hun vertrouwen moet winnen en hen moet laten zien hoe wij hen kunnen ondersteunen op basis van onze expertise.”

Efficiëntie door teamwork

Een typische dag voor Janneke begint met het bijwerken van haar e-mails en het snel beantwoorden van vragen. "Ik probeer zo veel mogelijk zelf uit te zoeken, maar als ik hulp nodig heb, schakel ik mijn collega's in. Samen maken we een actieplan om taken succesvol af te ronden.” Vervolgens gaat ze aan de slag met het uitwerken van jaarrekeningen, waarbij ze verschillende taken afhandelt, zoals het waarderen van het vee en het analyseren van voorraden. "Het is mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alle cijfers kloppen voor de klant.”

De perfecte aanvulling

Het HCP is precies wat Janneke zocht. Ze zegt: “Het sluit perfect aan op mijn behoefte aan bedrijfseconomische kennis, die ik tijdens mijn opleiding aan de HAS minder heb opgedaan.” Het groepje binnen het programma bevalt ook, toch Janneke? “Jazeker! We hebben een ontzettend leuk groepje binnen het programma, een heel hecht team. Dit maakt het leren veel makkelijker.”

Een blik op de toekomst

Nóg betere ondersteuning bieden aan haar klanten, dat is wat Janneke voor gaat. "Ik wil graag assistent-accountant blijven, maar wel met een verbreding van mijn adviesvaardigheden. Ik wil echt een sparringpartner worden van mijn klanten!

HAS CarrièrePad

Wil je net als Janneke jezelf verder ontwikkelen en een succesvolle carrière opbouwen in de Agri- & Foodsector?  Ontdek het HAS CarrièrePad bij ABAB.

 

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Aankomend accountant Accountancy Goes Starter
Accountant Accountancy Professional
Accountant Accountancy Goes Professional
Accountant agro Accountancy Den Bosch Professional