Ilse Duisters

Belastingadviseur in Veldhoven
‘Ik krijg alle ruimte om te blijven leren’

Blijven werken na je stage? Dat klinkt misschien onmogelijk, maar na haar stage bij ABAB was het voor Ilse duidelijk dat ze wilde blijven. Nu werkt Ilse als belastingadviseur op kantoor Veldhoven en maakt ze gebruik van het werk-leertraject van ABAB: “Ik hoop daarmee door te groeien naar de adviespraktijk.”

Van stagiair naar werknemer

Tijdens haar studie Fiscaal, Recht en Economie kwam Ilse stage lopen bij ABAB. “Ik liep stage op het hoofdkantoor in Tilburg. Het was de eerste stage die ik liep, maar het was prettig om hier te beginnen.” De sfeer op kantoor omschrijft Ilse als erg collegiaal. “Ik vond de afdeling ook heel leuk en prettig. Ik kreeg alle tijd om alles goed uit te zoeken en er was altijd de mogelijkheid om hulp te krijgen.”

“In het begin was het wennen, maar al vrij snel wist ik het: ik wilde eigenlijk blijven. Het was superfijn dat dat ook gewoon kon.” Na haar stage nam Ilse een maand vrij om haar studie af te ronden, maar daarna kon Ilse meteen aan de slag. Of ze een verschil merkt nu ze werkt bij ABAB?  “Ik heb nu meer verantwoordelijkheden, maar het verschil in werkzaamheden is als stagiair niet heel groot. Ook toen mocht ik al heel veel doen. Dat vond ik erg leerzaam.”

Verschillende klanten

Ilse weet goed wat ze het leukste onderdeel vindt van haar werk op de aangiftepraktijk: “De verschillende klanten. Ik heb allemaal korte opdrachten waardoor ik veel verschillende mensen zie. Bij iedere klant is er weer iets anders aan de hand, dus ik leer van iedere situatie weer wat.”

Doorleren bij ABAB

Hoewel Ilse nu een baan bij ABAB heeft, is ze nog niet uitgeleerd: “Ik ga gebruikmaken van het werk-leertraject van ABAB. Nu werk ik nog fulltime bij ABAB, maar straks ga ik één dag in de week naar school om Fiscale Economie te studeren.” De ruimte om door te leren en tegelijkertijd te werken, vindt Ilse een groot voordeel. “Het is fijn dat een werk-leertraject mogelijk is bij ABAB”, begint Ilse. “Ik wil mij nu eerst verder ontwikkelen in mijn huidige werkzaamheden en dan hoop ik mijn diploma te halen. Uiteindelijk wil ik graag doorgroeien naar de adviespraktijk.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Belastingadviseur Belastingadvies Terneuzen Starter
Belastingadviseur Belastingadvies Breda Starter
Belastingadviseur Belastingadvies
Belastingadviseur Belastingadvies Uden Professional