Gert-Jan van den Berg

Senior corporate finance adviseur in Nijmegen
''In mijn werk ben ik betrokken bij de verkoop van het levenswerk van een ondernemer.''

Gert-Jan werkt al bijna twintig jaar bij ABAB. Een oude rot in het vak dus. Hij is een gangmaker die ervan houdt om de boel in beweging te brengen, met een eigen aanpak en manier van werken.

Werk raakt veel vakdisciplines

Gert-Jan begon in 1999 bij ABAB als directeur van ABAB Adviesgroep Subsidies, de voorloper van Epiic. Nu is Gert-Jan senior corporate finance adviseur, een functie die qua inhoud compleet anders is. “Het werk bij Corporate Finance is zowel vaktechnisch als in de breedte zwaarder. Je bent betrokken bij de verkoop van het levenswerk van een ondernemer. Of bij een ondernemer die bezig is met een buy-and-build-strategie en een onderneming wil overnemen. Het werk brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en raakt veel vakdisciplines.”

Altijd blijven leren

Gert-Jan vervolgt zijn verhaal: “In mijn vak is het niet de vraag óf je wilt leren, er wordt van je verwacht dat je blijft leren om bij de tijd te blijven. Zowel vaktechnisch als op het gebied van sociale vaardigheden. Zo ga ik binnenkort de cursus 'Bedrijfsoverdracht binnen het familiebedrijf' volgen. Je zou zeggen dat ik vrij veel weet, maar niets is minder waar. Dit soort overdrachten kennen toch net een andere dimensie, waar je je ogen niet voor moet sluiten.”

Vertrouwen krijgen

Dat een senior corporate finance adviseur ook sociaal vaardig moet zijn, illustreert Gert-Jan met een voorbeeld. “Vorige week werd mij gevraagd te bemiddelen bij een familiebedrijfsoverdracht tussen vader en zoon. De communicatie tussen beiden liep niet soepel, dus ik heb met beide partijen gepraat. Inmiddels zijn vader en zoon weer on speaking terms. Het is mooi dat je het vertrouwen krijgt om de belangen van deze mensen te mogen behartigen.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring

Er zijn momenteel geen vacatures voor dit vakgebied