Clea Cremers

Global Mobility specialist in Weert
''ABAB had vertrouwen en durfde te investeren in global mobility.''

Bij ABAB kreeg ze de kans om een Global Mobility praktijk van de grond af aan op te bouwen. Clea Cremers, Global Mobility specialist bij ABAB, greep die kans. Het was af en toe een hobbelige weg, vertelt ze, maar dankzij de steun van de juiste mensen en de open cultuur van ABAB is het haar gelukt.

Hoe ben je bij ABAB terecht gekomen?

“Mijn toenmalige manager was zeven jaar geleden op zoek naar een specialist op het gebied van de internationale loonheffingen. Via via kwam hij bij mij uit. We hebben verschillende gesprekken gevoerd en ik werd steeds enthousiaster over ABAB. ABAB kwam op mij over als organisatie met veel kansen. Het is een grote en professionele organisatie. Daarbij heeft ABAB een eigen bureau vaktechniek en lidmaatschap bij een internationaal netwerk, PrimeGlobal.”

Hoe was het om een eigen praktijk op te bouwen in Global Mobility?

“Dat was uitdagend. Ik had een uniek idee en dit moest vanaf nul opgebouwd worden. Zoiets kost tijd en gaat met pieken en dalen. Het was niet altijd makkelijk om mensen mee te krijgen. Maar door de open sfeer, de steun van de juiste mensen binnen de organisatie en de tijd die me is gegund om het op te zetten, is het gelukt. Er staat nu een succesvol team. Een multi-disciplinaire samenwerking tussen fiscalisten, juristen arbeidsrecht en compliance (aangifte inkomstenbelasting en loonheffingen) en een wereldwijd netwerk om mee te werken. Ik heb voor ik bij ABAB begon bij veel kantoren gewerkt, maar ik weet zeker dat ik het nergens had kunnen opbouwen zoals ik dit hier heb kunnen doen.”

Dus de cultuur binnen ABAB werkte mee?

“Zeker. Ik vind dat bij ABAB bovengemiddeld veel sympathieke collega’s werken. Collega’s gunnen elkaar dingen, waardoor je kunt bouwen. De focus ligt op expertise en kwaliteit van dienstverlening voor onze relaties. Misschien komt het omdat we geen organisatie zijn waar medewerkers partner worden. Er is dus geen ratrace naar de top. ABAB heeft lef en durfde te investeren in de Global Mobility praktijk voordat het iets opleverde. Er is vertrouwen.”

Waarin onderscheidt de Global Mobility praktijk zich?

“De nauwe samenwerking die onze specialisten hebben is uniek. Fiscalisten, juristen arbeidsrecht en compliance medewerkers werken samen in één team. Dit zorgt ervoor dat we onze relaties snel een totaaloplossing kunnen bieden. In de markt blijkt hier veel behoefte aan te zijn. We adviseren werkgevers in het grote MKB en begeleiden managementteams en directeuren bij alle aspecten rondom global mobility. Daarnaast assisteren we ook multi-nationals bij het implementeren van beleid rondom global mobility binnen hun organisatie. Onze focus ligt op kwaliteit en specialismen, zoals grensarbeiders, directeursbeloningen, verschillende typen detacheringen en hoogleraren. Niet op grote aantallen. De grote hoeveelheden aan compliance werkzaamheden, laten wij over aan bijvoorbeeld de Big-4. Dit houdt het werk voor ons ook uitdagend.

Hoe is je werk-privé-balans?

“Die is goed. Ik ben gedreven en werk veel, maar ik ben ook moeder van drie. Ik moet dus goed balanceren en keuzes maken. Hier krijg ik van ABAB de volledige vrijheid in. Ik kan mijn werktijden goed invullen en hoef geen belangrijke activiteiten van mijn kinderen te missen. Ik werk deels thuis en deels op de verschillende ABAB kantoren in Tilburg, Weert en Veldhoven Zolang ik me aan de gemaakte afspraken hou, krijg ik veel ruimte. Wat je beloofd wordt als je hier komt werken, dat maakt ABAB ook waar.”

Waarom zou je andere belastingadviseurs aanraden bij ABAB te komen werken?

“ABAB is een professionele organisatie, waar dingen goed geregeld zijn en veel ruimte is voor eigen ontwikkeling. Niet alle paden zijn al geplaveid, dat biedt mooie kansen. Je werkt met leuke collega’s en interessante klanten. ABAB is in mijn ogen te bescheiden. We mogen meer van onszelf laten zien. Ik raad het mensen aan om bij ABAB te komen werken.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Belastingadviseur Belastingadvies Terneuzen Starter
Belastingadviseur Belastingadvies Breda Starter
Belastingadviseur Belastingadvies
Belastingadviseur Belastingadvies Uden Professional