Celine Huiskamp

Consultant innovatie in Nijmegen
“Hier word ik gezien als persoon. Je bent zeker geen nummer.”

Nadat Celine aan de Universiteit Wageningen twee masters - Dierwetenschappen (Animal Science) en Bedrijfseconomie – afrondde, begon ze in juni 2017 bij Epiic. Als consultant innovatie Agri & Food begeleidt ze ondernemers bij innovatietrajecten. “Ik beweeg me door de gehele voedselketen en kom vooral bij feed en food-bedrijven en de aanverwante industrie.”

Ruimte voor ontwikkeling

“Tijdens mijn studie leek consultant zijn me altijd al een mooi vak. Ondernemers helpen en begeleiden bij het waarmaken van hun plannen, naast de klant staan en samen voor een doel gaan. En dat in combinatie met de nieuwste innovaties. Epiic sprak mij daarbij aan door de hands-on mentaliteit en omdat je hier wordt ‘gezien als persoon’. Je bent zeker geen nummer.

Vanaf week één hoor je bij het team en mag je al mee naar klanten. Ik werd meteen in het diepe gegooid, maar wel met de juiste begeleiding. In mijn eerste week startte ik al met het schrijven van een POP3-aanvraag. Natuurlijk is dit niet bij iedereen mogelijk, maar het kan maar zo zijn dat je meteen wordt betrokken bij een subsidieaanvraag. Binnen Epiic krijg ik ook alle ruimte om mezelf te ontwikkelen tot een betere consultant binnen mijn interessegebied Agri & Food, wat goed aansluit bij mijn achtergrond van de WUR. ”

Hollen of stilstaan

“Werken bij Epiic is heel afwisselend en dynamisch. Het is hollen of stilstaan, zeggen we altijd. De ene keer moet je overwerken en de andere keer kun je vroeg naar huis. Binnen Epiic krijg je gelukkig veel vrijheid hoe jij je werk wilt doen - binnen kaders natuurlijk. Het leukste aan mijn werk vind ik de klanten en collega’s en dat je vanaf het begin betrokken bent bij mooie innovaties. Het is geweldig om samen te werken aan innovatieve projecten en samen te strijden tot het doel is behaald.

Het Innovatie Prestatie Contracten-traject bijvoorbeeld vond ik heel leuk om te doen. Hierbij heb ik samen met twee andere collega’s een consortium van dertien ondernemers en een branchevereniging in de food bijeen gebracht. Het project richtte zich op nieuwe eiwitbronnen. Dat past dus perfect bij mijn achtergrond en interesses. Verder vind ik complexe en grote projecten het leukst om te doen. Ik houd wel van een uitdaging!”

Hecht team

“Epiic is een hecht team. In de pauzes praten we bijna nooit over werk maar over persoonlijke verhalen, zoals weekendplannen, vakantieplannen, wilde ideeën of leuke anekdotes. Elk jaar worden er meerdere teamuitjes georganiseerd, zoals golfen, city-spellen, VR gaming room, online bingo en een pubquiz. Zo leer je je collega’s ook op een andere manier kennen en komen vaak de sterke verhalen naar boven! Tijdens het werk staat samenwerking centraal. Vaak werk je met z’n tweeën aan een project, in wisselende samenstellingen. Iedereen binnen Epiic heeft een eigen expertise of interessegebied. Dat zorgt vaak voor nieuwe inzichten bij subsidieaanvragen en je kunt iedere dag van elkaar leren.”

“In de toekomst zie ik mijzelf wel een team leiden, maar voor nu wil ik me eerst verder ontwikkelen als consultant. Vorig jaar heb ik al een eerste stap gezet en deze trend wil ik nu doorzetten. Als mensenmens haal ik veel voldoening uit samenwerken met klanten en collega’s. En dat in combinatie met grote en/of complexe projecten in de Agri & Food maakt dat ik helemaal op mijn plek zit bij Epiic!”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Adviseur duurzaamheid Epiic Nederland Professional
Compliance officer Epiic Amsterdam Professional
Consultant innovatie agro Epiic Veldhoven Professional
Consultant innovatie ICT Epiic Amsterdam Professional