Boudewijn Zuijderhoudt

Senior consultant innovatie in Goes
“De kans om voor grotere bedrijven en complexe projecten te werken.”

Sinds 2017 werkt Boudewijn als senior consultant innovatie voor het Agribusiness team van Epiic. In deze functie houdt hij zich vooral bezig met projecten in de tuinbouwsector en op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie. Ook is Boudewijn het eerste aanspreekpunt voor klanten van Epiic in Zeeland.

Junior collega’s coachen

Boudewijn studeerde Internationaal Land- en Waterbeheer in Wageningen (WUR) en werkte als coördinator van een stichting met als doel om Wageningse studenten in contact te brengen met het werkveld. Daarna ging hij zesenhalf jaar aan de slag als consultant innovatie. Ook begeleidde hij International Business studenten in hun afstudeervak op de Hogeschool Zeeland.

“Het coachen en begeleiden van mensen ligt mij wel. Ik vind het leuk om ook in mijn huidige baan junior collega’s intern te coachen. Daarnaast houd ik me bezig met acquisitie, het initiëren van opdrachten en het leiden van meer complexe projecten. Ook denk ik mee over welke kant we met Epiic op willen en over onze profilering.”

Grotere bedrijven, complexere projecten

Destijds reageerde Boudewijn op een functie voor een consultant innovatie die zich specifiek richt op de tuinbouw en veredelingssector. “Voor mij was dit een kans om me sterker te richten op projecten waar ik inhoudelijk affiniteit mee heb. Naast tuinbouwprojecten werden dit ook projecten gericht op duurzaamheid. Daarnaast kreeg ik de kans om voor grotere bedrijven en aan complexere projecten te werken. In het sollicitatiegesprek destijds had ik direct een klik met de toenmalige directeur en mijn huidige manager. Ik vertelde hoe ik mijn toekomst als consultant innovatie zag en die bleek naadloos aan te sluiten bij de visie van Epiic.”

Brabantse no-nonsense mentaliteit

Boudewijn ziet zijn werk als een ideale combinatie tussen bezig zijn met inhoudelijk interessante projecten, extern gericht zijn op het binnenhalen van nieuwe opdrachten en intern (junior) collega's coachen. ”Doordat je gelijktijdig aan verschillende projecten werkt, is geen dag hetzelfde. Ik vind het erg inspirerend om als adviseur samen te werken met verschillende innovatieve ondernemers en bedrijven. Daarnaast krijg ik de ruimte om een pionierende rol in te nemen op het gebied van duurzaamheid. Voor mij onderscheidt Epiic zich door een ‘Brabantse’ no-nonsense mentaliteit, een sterke inhoudelijke focus, regionale aanwezigheid, veel vrijheid voor de manier waarop je je werk uitvoert en de onderwerpen waar je je op wilt richten.”

Circulaire mosselverpakkingen

“Aansprekende projecten waar ik recent aan heb gewerkt zijn onder meer de subsidieaanvraag voor een haalbaarheidsstudie voor de realisatie van een waterstoftankstation in Zeeuws-Vlaanderen. In dit project investeren een aantal ondernemers gelijktijdig in een waterstoftankstation en in door waterstof aangedreven schepen en voertuigen. Een ander bijzonder project was de subsidieaanvraag voor de ontwikkeling van circulaire mosselverpakkingen als alternatief voor plastic verpakkingen, zoals die nu in de supermarkt liggen. Ook bijzonder is het opzetten van een fabriek in India door een groot Nederlands bedrijf in de tuinbouw, waardoor een lokale, agrarische reststroom wordt opgewaardeerd.”

Duurzame impact

Naast een mooie baan wil Boudewijn met zijn werk de wereld een klein beetje duurzamer maken. “Nog steeds heb ik mijn Wageningse idealisme, maar ik zie ook de waarde van een commerciële aanpak. In mijn rol als consultant innovatie kan ik deze twee werelden bij elkaar brengen. Om de klimaatdoelen te kunnen halen en onder druk van consumenten en afnemers, moeten bedrijven hun bedrijfsstrategie nu echt duurzaam gaan maken. Tegelijkertijd zijn er op dit moment steeds meer subsidies, waardoor bedrijven een impact kunnen maken op duurzaamheid. Ik wil een belangrijke rol spelen in deze transitie en bedrijven helpen om die duurzame impact te maken.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Adviseur duurzaamheid Epiic Amsterdam Professional
Compliance officer Epiic Amsterdam Professional
Consultant innovatie ICT Epiic Amsterdam Starter
Senior consultant innovatie Agri & Food Epiic Professional