Astrid Baetsen

Corporate finance adviseur in Veldhoven
"Waar een accountant vooral terugkijkt in de cijfers, kijk ik altijd vooruit.”

Na het afronden van haar Master of Science in Business Administration begon Astrid Baetsen in 2018 bij ABAB als corporate finance adviseur. Bij ABAB kreeg ze de kans om de Master of Business Valuation te volgen waardoor ze nu ook ingeschreven staat bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators. Astrid: “Ik vind mijn team echt top! We zijn een heel hecht team en werken hard om onze doelen te behalen.”

Verschillende werkzaamheden

Het werk van Astrid is zeer divers. Zo vertelt ze: "De ene dag ben ik bezig met het uitwerken van een waardering en de andere dag zit ik bij een klant. Onze klanten willen bijvoorbeeld hun bedrijf verkopen of een pand aankopen. Waar een accountant vooral terugkijkt in de cijfers, kijk ik altijd vooruit.” Een belangrijk onderdeel van Astrids werk is het begeleiden van aan- en verkooptrajecten. Die beginnen vaak met een waardebepaling. Astrid legt uit: "Ik ben vaak ook betrokken bij de onderhandelingen, waarbij het mijn taak is om alle afspraken op papier te zetten. Dat doe ik samen met een jurist. Mijn werk is pas af als bij de notaris de handtekeningen zijn gezet.”

Uitdagende klussen

Astrid werkt ook regelmatig samen met Epiic, dochter van ABAB en expert op het gebied van innovatieadvies, financiering en subsidies. “Corporate Finance adviseert voornamelijk mkb-klanten, zoals bakkerijen of metaalbewerkingsbedrijven, terwijl Epiic juist veel start- en scale-ups bedient. Samen behandelen we grote Europese subsidieaanvragen waarbij niet alleen subsidie wordt opgehaald maar Europa ook daadwerkelijk een aandelenbelang neemt/participeert in de onderneming. Ik neem het financiële gedeelte voor mijn rekening, terwijl Epiic samen met de klant het innovatiegedeelte uitwerkt. Een van de meest uitdagende klussen”, aldus Astrid.

Een hecht team

De afwisseling is voor Astrid een van de fijnste dingen aan haar werk. "De ene dag ben ik bezig met een waardering voor een verkooptransactie en de andere dag werk ik aan een zaak voor de rechtbank. Daarnaast zit ik niet elke dag achter hetzelfde bureau, want mijn klanten zitten door heel Nederland”. En de dynamiek in het team? Dat zit wel goed. "Ik vind mijn team echt top. We zijn een heel hecht team en werken hard om onze doelen te behalen. Er is zeker ook tijd voor gezelligheid, maar het werk heeft altijd prioriteit.”

Toekomstplannen

En wat de toekomst betreft? Dat weet ze maar al te goed. “Ik wil nu gewoon meters maken en ervaring opdoen. Ik ben aanzienlijk verder gekomen sinds ik hier begon, maar mijn doel is om senior corporate finance adviseur te worden en bij grote opdrachten zelf de regie te nemen. Een paar jaar geleden keek ik nog op tegen mijn collega’s, maar nu komen ze naar mij met vragen!” 

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring

Er zijn momenteel geen vacatures voor dit vakgebied