Arno Verlijsdonk

Payroll professional in Uden
“Ik ben er volledig voor gegaan.”

Zijn studie Japanse Taal & Cultuur bracht Arno Verlijsdonk niet wat hij zocht. Hij kreeg de kans om bij ABAB het HR & Payroll Program te volgen. In korte tijd ontwikkelde hij zich enorm. Nu werkt hij als junior payroll professional én is hij in april 2024 uitgeroepen tot uitgeroepen tot Junior Salarisprofessional van het jaar. “Geweldig!”

Hoe kwam je erbij om te solliciteren voor het HR & Payroll programma van ABAB?

“Ik studeerde Japanse Taal & Cultuur. Door corona had ik geen geschikte stageplek gevonden en ik vond dat de studie mij onvoldoende basisvaardigheden had bijgebracht. Het was behoorlijk vaag wat ik ermee kon en ik was toe aan iets concreets. Het studeren had lang genoeg geduurd, ik wilde iets gaan bijdragen. Mijn vader werkte al jaren bij ABAB op de afdeling salarisadministratie. Hij tipte me over het HR & Payroll Program. Een intensieve opleiding van zes weken, waarna ik direct aan de slag kon als junior payroll professional. Dat sprak me aan.”

Wel totaal iets anders dan Japanse Taal & Cultuur…

“Dat klopt. Ik was daaraan begonnen, vanuit mijn persoonlijke interesse voor Japan en de taal. Maar daarnaast had ik affiniteit met rekenen. Op school was ik altijd goed geweest in Bètavakken zoals wiskunde, economie, natuur- en scheikunde.”

Hoe verliep je sollicitatie voor het programma?

“Goed. Het is anders dan normale sollicitatieprocedures, omdat ze nog niet verwachten dat je alle kennis al in huis hebt. Het draait dus vooral om je motivatie. Die was bij mij wel duidelijk. Ik was echt opzoek naar iets concreets en was klaar om aan de slag te gaan met mezelf, mijn toekomst en het bedrijf.”

Hoe verliep het HR & Payroll Program?

“Het waren intensieve weken, maar ik wist waar ik aan begon en stelde me erop in. Ik ben er volledig voor gegaan. Ik was er fulltime mee bezig, waarvan twee dagen op de standplaats om de sfeer te leren kennen en vragen te stellen aan de collega’s daar. We kregen drie modules: een over loonheffingen en het opstellen van een loonstrook, een module over recht en regelgeving en een module over personeel en organisatie, waarin we ook leerden communiceren met organisaties en hoe organisaties in elkaar zitten. Na zes weken blokken heb ik het gehaald en kon ik als juniormedewerker aan de slag. Inmiddels is het programma met twee weken verlengd, omdat het uitdagend was voor de deelnemers. Maar iedereen uit onze groep heeft het gehaald, omdat ze allemaal zeer gemotiveerd zijn.”

Hoe is het contact met die groep nu?

“We trokken toen veel samen op en hebben een goede band. We weten elkaar ook nu in het werk te bereiken. We zijn een klankbord voor elkaar en weten elkaar ook in onze vrije tijd te vinden. Het is een fijne groep van allerlei soorten zij-instromers. Jonge professionals, maar ook mensen met meerdere jaren ervaring in het bedrijfsleven en mensen zoals ik die van een totaal andere opleiding komen.”

Je bent nu werkzaam als junior payroll professional. Hoe bevalt dat?

“Het is verrassend hoe snel het gaat. In het begin waren mijn werkzaamheden natuurlijk nog beperkt. Het contact met klanten werd opgebouwd en mocht ik steeds meer gaan doen. Ik ben trots op alles wat ik in korte tijd heb geleerd. Het feit dat ik klanten echt verder kan helpen, geeft me een goed gevoel. Ik voel de waardering en voel duidelijk hoe onze slogan: ABAB van betekenis, klopt bij waar het bij ons om gaat. Het vak is daarnaast veelzijdig, geen dag is hetzelfde. Ook kan ik aangeven waarin ik me verder wil ontwikkelen. Zo wilde ik graag meer doen met IT en daarom kreeg ik de kans om één dag in de week als applicatiebeheerder te werken. Heel interessant om het salarisprogramma beter te leren kennen en de technische kant achter de loonstrook. Persoonlijk heb ik ook een grote ontwikkeling doorgemaakt. Ik was iemand die het liefst zo min mogelijk sociale contacten had. Hier heb ik geleerd om te praten en door te vragen, zowel met klanten als collega’s. Dat heeft me ook buiten het bedrijf veel opgeleverd.”

In april 2024 werd Arno uitgeroepen tot Junior Salarisprofessional van het jaar. 

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Payroll professional HR-advies en salarisadministratie Uden Professional
Payroll professional HR-advies en salarisadministratie Den Bosch Professional
Payroll professional vaktechniek SPD HR-advies en salarisadministratie Breda Professional
Payroll professional vaktechniek SPD HR-advies en salarisadministratie Uden Professional