Aniko Jacobs

Payroll professional in Uden
“Zo bouw je een band op met je klanten.”

Salarisadministratie simpel? Alles behalve. Aniko Jacobs is blij met de veelzijdigheid van het vakgebied. Het zorgt ervoor dat zij zich als junior payroll professional geen moment hoeft te vervelen.

“Ik was net afgestudeerd en op zoek naar werk. Mijn studie toerisme paste niet helemaal bij me. Salarisadministratie leek me een interessant vakgebied, omdat het administratie combineert met klantcontact. Na een traineeship en opleidingen bij een andere organisatie, werd ik via dat bedrijf gedetacheerd bij ABAB. Na een jaar vroegen ze me om vast in dienst te komen.”

Waarom heb je daar ja op gezegd?

“Het spreekt me aan dat ik bij ABAB veel doorgroeimogelijkheden heb, ik heb veel klantcontact en er is een fijne, open sfeer tussen de collega’s. We delen onze kennis met elkaar. In het begin was ik bang dat het vakgebied te simpel zou zijn, maar dat is het juist niet. Er komt veel bij kijken. Je hebt te maken met allerlei verschillende CAO’s, met lastige berekeningen, dat zorgt ervoor dat ik me niet zomaar verveel. Ook denken mijn leidinggevende met me mee als ik meer wil.”

Kun je daar een voorbeeld van geven?

“Ja, ik kan trainingen volgen en ik heb op een bepaald moment ook aangegeven dat ik meer wilde doen in de inrichting van de administratie voor klanten. Dan richt je alles in het systeem zo in dat er verloond kan worden. Daar hou ik me nu dus meer mee bezig.”

Hoe heb je jezelf ontwikkeld?

“Ik ben zelfverzekerder geworden en kan de verwachtingen van klanten beter managen. In het begin vond ik het lastig als een klant iets vroeg wat ik niet wist. Nu weet ik hoe ik daarmee om moet gaan. Ik geef dan eerlijk aan dat ik het moet uitzoeken en dat ik erop terugkom. We verwijzen in zo’n geval niet door naar een collega, maar blijven zelf de vaste contactpersoon voor onze klanten. Dat werkt prettig, want zo bouw je ook een band op met je klanten.”

Hoe zie jij je toekomst bij ABAB?

“Ik zou in mijn functie willen groeien naar de seniorkant. Specialiseren is wat mij betreft niet per se nodig. Alle kanten van het vak vind ik interessant. Ik wil dus graag allround klanten blijven adviseren.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Payroll professional HR-advies en salarisadministratie Den Bosch Professional
Payroll professional vaktechniek SPD HR-advies en salarisadministratie Breda Professional
Payroll professional vaktechniek SPD HR-advies en salarisadministratie Uden Professional
Payroll talent HR-advies en salarisadministratie Uden Starter