Ahlam Serraji

Payroll professional in Breda
‘Ik kan bij iedere collega terecht met vragen’

Mensen volgen hun loopbaan niet vaak in één rechte lijn. Zo ook Ahlam, die vanuit de financiële administratie bij ABAB terechtkwam. Nadat ze het Payroll Praktijkdiploma overwoog, stuitte ze op een andere kans: het HR & Payroll Program van ABAB.

Ahlam was altijd al nieuwsgierig naar de salarisadministratie en hoe loonstroken en loonaangiftes werden gemaakt. “Op een gegeven moment dacht ik: als ik het nu niet ga doen, ga ik het nooit doen. Zo kwam ik terecht bij ABAB, waar het stukje ‘van betekenis zijn’ mij aantrok”, vertelt Ahlam. “Ik solliciteerde op de functie van stagiaire, zodat ik een Payroll Praktijkdiploma (PDL) kon halen. ABAB kwam toen met een ander aanbod: een functie waarvoor ik het HR & Payrol Program (HPP) kon volgen.”

Super leerzaam

Het HR & Payroll Program is een opleidingsprogramma waarbij je het Praktijkdiploma Loonadministratie binnen twee maanden behaalt. Daarna kom je direct in dienst bij ABAB en krijg je een eigen klantenbestand. Het programma was daarom een logische volgende stap voor Ahlam. Maar wat ze kon verwachten van het programma? Dat wist ze niet precies. “Toen we bezig waren, vond ik het veel leerzamer en interessanter dan verwacht. Ik vond het fijn dat het programma in een korte periode gepland was en dat ik er helemaal in kon duiken.”

Elkaar motiveren

Ahlam volgde het HR & Payroll Program samen met andere collega’s. “Een leuke groep waarin iedereen elkaar motiveerde en elkaar hielp als er iets niet begrepen werd. Het programma was goed georganiseerd en de gezelligheid onderling was heel fijn. We sleepten elkaar er echt doorheen.”

Van betekenis

Het HR & Payroll Program is volgens Ahlam van grote betekenis geweest voor haar carrière. “Het heeft de basis gelegd voor mijn kennis van de salarisadministratie. Ik heb geen moment spijt gehad van het volgen van het programma.” Een van de hoogtepunten was volgens Ahlam de betrokkenheid van Bart en Frido, manager en directeur van Salaris- en Personeelsdiensten. “De positiviteit van Bart en Frido was hoog en dát straalde af op de groep.”

Tips en tricks van professionals

Ahlam had – net als alle ‘HPP’ers’ – een buddy tijdens het programma, een senior payroll-professional die haar veel goede tips gaf en haar hielp met haar kennisopbouw. “De manier waarop zij met klanten omging, sprak mij heel erg aan. Zij hielp mij met het vergroten van mijn zelfvertrouwen. Het was een intense periode waarin we samenwerkten, dus het was heel fijn dat zij er was.”

Aan de slag in de praktijk

Ahlam behaalde haar diploma in oktober 2022 en werkt nu fulltime als payroll-professional bij ABAB. “Ik ben nog steeds close met de klas van het programma, maar ik kan ook bij iedere andere collega terecht met vragen”, vertelt Ahlam. “Het leuke aan mijn baan is de diversiteit in werkzaamheden en het vele klantcontact. Het ene moment ben ik bezig met een loonrun en dan belt er weer een klant met een vraag over het verzuim. Dat maakt mijn werk juist zo leuk!”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Payroll professional HR-advies en salarisadministratie Den Bosch Professional
Payroll professional vaktechniek SPD HR-advies en salarisadministratie Breda Professional
Payroll professional vaktechniek SPD HR-advies en salarisadministratie Uden Professional
Payroll talent HR-advies en salarisadministratie Uden Starter