Biedt mediation altijd een snelle oplossing?

24 januari 2023
Artikel

In veel publicaties wordt het argument gebruikt dat mediation sneller en goedkoper is dan procederen. Klopt dit eigenlijk wel?

Portretfoto van Gaby Ratering
Neem contact op met:
Gaby Ratering Jurist ondernemingsrecht en mediator
Ondernemer en partner in gesprek met mediator

Soort conflict leidend bij mediation ondernemer

Snel is een subjectief begrip. De één vindt drie weken snel, voor de ander is dat zes. Het is vooral van belang te weten voor welk conflict mediation gebruikt wordt. De snelheid is afhankelijk van het soort conflict en de wens van de betrokkenen. Is sprake van een verschil van inzicht over een zakelijke financiële kwestie, dan kan mediation in een of twee bijeenkomsten afgerond worden. Is er sprake van een echtscheiding bij een ondernemer, waarbij er financiële verwevenheid is omdat er wordt samengewerkt in het bedrijf en zaken geregeld moeten worden voor minderjarige kinderen, dan kan de mediation maanden in beslag nemen.

Voordelen mediation voor ondernemers

Het voordeel van mediation is echter dat u doelgericht kunt opereren. U zit aan tafel met een mediator die de emoties begrijpt en kan helpen om die in goede banen te leiden. De mediator helpt u om met elkaar in gesprek te blijven. Op die manier blijft het mogelijk afspraken te maken met elkaar. Als u in een procedure verzeild raakt, is dit veel lastiger. Daarnaast duurt procederen vaak langer en is het kostbaarder.

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over mediation en onze dienstverlening? Neem contact op met Gaby Ratering, jurist ondernemingsrecht en mediator, via telefoonnummer 013–4647180 of stuur Gaby een e-mail.

Wilt u meer weten over mediation? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Gaby
Portretfoto van Gaby Ratering
Jurist ondernemingsrecht en mediator
Bel
06-51813397
Social media icoon

Volg ABAB Legal op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu