‘We zijn goed juridisch begeleid tijdens het overnametraject’

Referentie

Softwarebedrijf PieterBas Automatisering richt zich met zo’n 25 medewerkers specifiek op de Nederlandse afval- en recyclingbranche. Het bedrijf levert standaard logistieke en administratieve software voor de automatisering van inzamelaars, transporteurs, recyclers en verwerkers van afvalstoffen in Nederland en België.

In gesprek met:
Pieter Bas Buskens, PieterBas Automatisering
Pieter Bas Buskens van PieterBas Automatisering

Het bedrijf is al zeker twintig jaar klant bij ABAB en zet ABAB in voor de loonadministratie, accountancywerkzaamheden en fiscaal advies. Recent is het bedrijf overgenomen door AMCS Group, een internationale speler op het gebied van ICT voor de afval- en recyclingindustrie. ABAB Legal speelde een belangrijke juridische rol bij de overname. “Het overnametraject is van begin tot eind heel goed verlopen.”

Blik op de toekomst

De broers en oud-eigenaren Pieter Bas Buskens en Hans Buskens waren altijd al bezig met de toekomst. Niet alleen qua innovatie en ontwikkeling van het bedrijf zelf, maar ook om het bedrijf te stroomlijnen en in optimale conditie te houden voor een mogelijke toekomstige overname. Op het moment dat de broers samen met relatiemanager Peter van den Hurk en senior corporate finance adviseur Rob van Boxtel van ABAB Corporate Finance, bezig waren met de positionering van het bedrijf, werden de eigenaren door AMCS Group benaderd om te praten over een overname. “Het was heel fijn dat we tijdens de overname gebruik konden maken van de diensten van ABAB. We wilden dit graag met een vertrouwde partner doen,” vertelt Pieter Bas Buskens.

Vast team van specialisten

Het bedrijf is voor het volledige traject ondersteund door een vast team van ABAB-specialisten. “We hebben het meeste contact gehad met Rob van Boxtel en jurist ondernemingsrecht Rogier Kersten. Andere specialisten werden op het juiste moment ingeschakeld. Het volledige proces verliep gewoon heel goed en snel.” Ook over de beschikbaarheid van de specialisten is Buskens te spreken. “Rob en Rogier waren altijd beschikbaar en bereid een stapje extra te zetten, ook buiten kantooruren. Het is fijn als je op vrijdagmiddag nog even contact kan hebben om eventuele zorgen en knelpunten te toetsen. Dan ga je toch met een gerust gevoel het weekend in.”

Internationale partij

Het bedrijf is overgenomen door een internationale speler uit Ierland. “De kennis en ervaring van ABAB kwamen hier goed van pas. We zijn door Rogier goed juridisch begeleid tijdens het traject. Ook op het proces en eventuele lastige vragen werden we goed voorbereid. Deze proactiviteit waarderen we enorm.” In het traject moest veel geschakeld worden met diverse grote partijen. “De specialisten boden goed tegenwicht aan de betrokkenen van de kopende kant. Ook was de communicatie in het Engels en het bijbehorende juridische vakjargon geen probleem.”

CEO van AMCS Group ook tevreden

Na afloop van de verkoop gaf de CEO van AMCS Group Buskens nog een compliment over ABAB. “Het was leuk te horen dat ook hun CEO tevreden was met ABAB. Hij gaf aan dat hij het een goede partij vindt, waarbij het fijn is dat alle dienstverlening bij elkaar zit.” Buskens zou ABAB zelf ook zeker aanraden aan andere ondernemers. “ABAB heeft de grootte die bij ons past. Alle diensten onder één dak, maar je houdt toch het gevoel dat je met mensen rechtstreeks contact hebt. Dat is fijn.”

Meer weten?

Bij ABAB Legal zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over de dienstverlening van de juristen ondernemingsrecht? Neem dan contact op met Rogier Kersten, jurist ondernemingsrecht, via telefoonnummer 013-4647219 of stuur Rogier een e-mail.

Wilt u meer weten over juridische aandachtspunten bij bedrijfsovername? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Rogier
Portretfoto van Rogier Kersten
Directeur ABAB Legal en jurist ondernemingsrecht
Bel
06-53862186
Social media icoon

Volg ABAB Legal op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu