Bekijk het gratis webinar ' Blijf op koers met het familiestatuut'

Een van de leukste dingen van ondernemen, is nadenken over de koers die gevaren moet worden. Bij een familiebedrijf is het echter niet alleen uw koers die telt, maar ook die van uw familieleden. En daarin staan niet altijd de neuzen dezelfde kant op. Hoe voorkomt u dat dit de continuïteit van uw bedrijf in gevaar brengt? Daarvoor is het familiestatuut een handig instrument. 

Leg uw koers vast in het familiestatuut

Een familiestatuut geeft antwoorden op de vragen die belangrijk zijn voor de aansturing van uw onderneming. Wat is de visie van uw bedrijf voor de toekomst? Welke beslissingen neemt u zelf en welke gaan in overleg met uw familieleden? Hoe handelt u bij een conflict? Wie neemt de leiding als u iets overkomt? Bij het beantwoorden van de vragen worden de belangen van alle familieleden meegenomen om te voorkomen dat er in de toekomst discussies ontstaan. Ons advies: leg deze afspraken zo concreet mogelijk vast, zodat op het moment zelf de emoties niet de overhand nemen.

In dit webinar bespreken Maarten van Bijsterveldt, senior relatiemanager en Marianne van Rooy, jurist ondernemingsrecht de ins en outs van het familiestatuut.