Bekijk het gratis webinar 'Blijf op koers met het familiestatuut'

Portretfoto van Marianne van Rooy
Neem contact op met:
Marianne van Rooy Jurist ondernemingsrecht

Nadenken over de koers van uw familiebedrijf

Een van de leukste dingen van ondernemen, is nadenken over welke koers uw familiebedrijf moet varen. Wat zijn doelen die behaald moeten worden en waar wilt u over een paar jaar staan. Bij een familiebedrijf is het echter niet alleen wat u wilt dat telt, maar ook wat uw familieleden willen. En daarin staan soms niet altijd alle de neuzen dezelfde kant op.

Leg uw koers vast in het familiestatuut

Hoe voorkomt u dat dit de continuïteit van uw familiebedrijf in gevaar brengt? Daarvoor is het familiestatuut een handig instrument. Maar wat is een familiestatuut nu precies? Hierin leggen u en uw familieleden de regels en afspraken vast over hoe u als familie om wilt gaan met het bedrijf. Dit kan ook handig zijn bij de overdracht van uw familiebedrijf. In het webinar ‘Blijf op koers met het familiestatuut’ gaan wij hier verder op in.

Bekijk het webinar | Blijf op koers met het familiestatuut

Een familiestatuut geeft antwoorden op de vragen die belangrijk zijn voor de aansturing van uw onderneming. Wat is de visie van uw bedrijf voor de toekomst? Welke beslissingen neemt u zelf en welke gaan in overleg met uw familieleden? Hoe handelt u bij een conflict? Wie neemt de leiding als u iets overkomt? Geeft u het bedrijf door aan de kinderen? Bij het beantwoorden van de vragen worden de belangen van alle familieleden meegenomen om te voorkomen dat er in de toekomst discussies ontstaan. Ons advies: leg deze afspraken zo concreet mogelijk vast, zodat op het moment zelf de emoties niet de overhand nemen.

Meer weten over het familiestatuut en bedrijfsovername?

Wilt u meer weten over het familiestatuut, neem dan contact op met onze bedrijfsadviseurs. Wij kunnen u adviseren over het opstellen van  uw familiestatuut. Ook kunnen wij  u adviseren en begeleiden bij een eventuele bedrijfsovername. Neem contact op met Marianne van Rooy, jurist ondernemingsrecht, via telefoonnummer 013-4640117 of mail Marianne.

Wilt u meer weten over het familiestatuut? Neem contact met ons op!

E-mail Marianne
Download het whitepaper over familiebedrijven

Familiebedrijven

Fiscale uitgangspunten bedrijfsopvolgingsfaciliteiten
Download het whitepaper