Leg de AVG-randvoorwaarden vast in uw algemene voorwaarden

2 november 2022
Artikel

In algemene voorwaarden worden de randvoorwaarden van overeenkomsten en/of opdrachten vastgelegd. Hieronder vallen ook de randvoorwaarden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voldoet u nog niet aan de AVG? Dan kunt u een boete krijgen. De algemene voorwaarden zijn voor u wellicht een uiterst geschikt middel om toch aan de richtlijnen van de AVG te voldoen. Hierbij is het wel belangrijk om deze algemene voorwaarden op de juiste manier te gebruiken. Doet u dit niet, dan kunt u hier geen beroep op doen.

Portretfoto van Sascha van Telgen
Neem contact op met:
Sascha van Telgen Jurist ondernemingsrecht
Ondertekening van algemene voorwaarden

Terhandstelling algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden moeten voor het aangaan van een overeenkomst en/of opdracht worden verstrekt aan de wederpartij. Dit noemen we de terhandstelling. Zo heeft de wederpartij de mogelijkheid om de voorwaarden te lezen. Er zijn tal van manieren waarop u de algemene voorwaarden ter hand kan stellen.  

Mogelijkheden terhandstelling

Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

  • Persoonlijk overhandigen aan de wederpartij.
  • U kunt de algemene voorwaarden deponeren bij de Kamer van Koophandel of bij de rechtbank.
  • Stuur de voorwaarden mee met de offerte of plaats deze op uw website. Een verwijzing naar de algemene voorwaarden op de website is dan wel noodzakelijk. Ook moet de wederpartij de algemene voorwaarden gemakkelijk kunnen openen en bewaren. Stel het document bijvoorbeeld als download beschikbaar.
  • Stuur de algemene voorwaarden per e-mail als pdf-bestand. Hierbij raden wij aan de verzonden en ontvangen e-mails op te slaan en uitgeprinte versies te bewaren. U moet namelijk aan kunnen tonen dat de wederpartij de algemene voorwaarden heeft ontvangen en hiermee akkoord is gegaan. Het aanvaarden van de algemene voorwaarden door de wederpartij kan overigens stilzwijgend gebeuren.

Meer informatie

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over de randvoorwaarden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)? Neem contact op met Sascha van Telgen, jurist ondernemingsrecht, via telefoonnummer 073-6465349 of stuur Sascha een e-mail. Ook helpen de collega's van ABAB Legal u graag met de verdere transitie binnen uw organisatie om te voldoen aan de wet- en regelgeving van de AVG.

Wilt u ondersteuning en/of advies? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Sascha
Portretfoto van Sascha van Telgen
Jurist ondernemingsrecht
Bel
073-6465349
Social media icoon

Volg ABAB Legal op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu