'ABAB spreekt onze taal'

Referentie

GFM is een verspanend metaalbedrijf, gespecialiseerd in specifieke machineonderdelen tot ‘schoenendoos’-formaat. Het bedrijf werkt voor klanten uit de verpakkingsindustrie, speciale machinebouw, semi-conductorindustrie en de metaalindustrie en heeft 35 medewerkers in dienst. Recent is het bedrijf overgenomen door metaalbedrijf Wilvo. ABAB Legal begeleidde de overname juridisch. “ABAB heeft met de juiste kennis en kunde het overnametraject naar alle tevredenheid afgerond.”

In gesprek met:
Jeroen Verdonschot, GFM
Eigenaar Jeroen Verdonschot van GFM in fabriekshal

Blik op de toekomst

Eigenaar Jeroen Verdonschot heeft het bedrijf eind jaren ‘90 overgenomen en heeft het in twintig jaar laten groeien tot een grote speler in de metaalindustrie. Verdonschot: “De focus heeft altijd gelegen op groei. Toen ik voor GFM in 2019 de strategie voor de komende jaren ging bepalen en daarbij ook stil stond bij wat ik zelf wilde, was dit confronterend. Zakelijk en privé lagen niet meer op een lijn. Toen heb ik besloten dat ik de optie om het bedrijf te laten overnemen, zou bekijken bij interesse in ons bedrijf. Eind 2019 meldde zich een kandidaat en verkoop werd toen een reële optie.”

Overnamekandidaat met juiste DNA

Toen er interesse in het bedrijf werd getoond, bracht relatiemanager Rob de Kroon de eigenaar in contact met corporate finance adviseur Jurgen Herremans. “Jurgen heeft ons goed geadviseerd. We zijn gestart met een waardebepaling als uitgangspunt voor de mogelijke verkoop. De volgende stap was een informatiememorandum.” Uiteindelijk besloot Verdonschot dat deze overnamekandidaat voor GFM niet de juiste was. “Ik heb een groot verantwoordelijksgevoel naar het bedrijf en in het speciaal naar de medewerkers. Ik vind het belangrijk dat het DNA van het bedrijf bewaard blijft in de toekomst. Bij deze partij had ik dit gevoel minder.”

Overname is iets positiefs

Kort daarna meldde zich een tweede kandidaat, Wilvo. Dit bedrijf heeft GFM uiteindelijk overgenomen. Het bedrijf kan nu een completer pakket aanbieden van plaatwerk en verspanen. Verdonschot: “De overname is een stap vooruit, voor het bedrijf én de medewerkers. Wilvo gaat voor de kennis en kunde binnen GFM. Ze passen bij het DNA van ons bedrijf. Ze gaan door op dezelfde voet. Dat vind ik belangrijk.”

Vlotte communicatie en korte lijnen

Het bedrijf is voor het volledige traject ondersteund door een vast team van ABAB-specialisten. “We hebben veel contact gehad met Jurgen en jurist ondernemingsrecht Rogier Kersten. “Er komt veel bij zo’n traject kijken. Niet alleen inhoudelijk, maar ook in het contact met diverse partijen. Jurgen heeft ons goed geadviseerd en gewezen op zaken waaraan je zelf niet denkt. Deze proactiviteit waardeer ik enorm.” Er kwam veel op de eigenaar af. “ABAB heeft het overzicht bewaakt. Het hele bedrijf is doorgelicht met het due dilligence onderzoek. Door de inzet van de specialisten van ABAB is dit heel goed verlopen.” Ook over de beschikbaarheid van de specialisten is Verdonschot te spreken. “Jurgen en Rogier waren altijd beschikbaar, ook buiten kantooruren. De communicatie verliep vlot.”

Juridisch vastleggen

Bij een overname is de juridische vastlegging een belangrijk onderdeel. “We zijn door Rogier heel kundig juridisch begeleid. Op het proces en eventuele lastige vragen werden we goed voorbereid. Hij bood goed tegenwicht aan de betrokkenen van de kopende kant. Ook was de communicatie in het Engels en het bijbehorende juridische vakjargon geen probleem. Alles is tot in de puntjes goed juridisch vastgelegd.”

ABAB past bij ons

Het overnametraject kenmerkte zich door korte lijnen, vlotte communicatie en niet te vergeten kennis en kunde. Op de vraag of Verdonschot ABAB aanbeveelt, antwoordt hij dan ook ja. “Het is belangrijk om een partij aan je zijde te hebben die jouw taal spreekt. Dat is ABAB voor ons.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Rogier Kersten, directeur ABAB Legal en jurist ondernemingsrecht, voor een vrijblijvende afspraak, via telefoonnummer 013-4647219 of stuur Rogier een e-mail.

Wilt u juridische ondersteuning bij een bedrijfsovername? Rogier helpt u graag verder!

E-mail Rogier
Portretfoto van Rogier Kersten
Directeur ABAB Legal en jurist ondernemingsrecht
Bel
06-53862186
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan