Stappenplan bedrijfsoverdracht binnen het familiebedrijf

Portretfoto van Rob van Boxtel
Neem contact op met:
Rob van Boxtel Senior corporate finance adviseur

Bedrijfsoverdracht binnen het familiebedrijf

Bij bedrijfsoverdracht binnen het familiebedrijf heeft de continuïteit van de onderneming de hoogste prioriteit. Het overnameproces wordt vaak nauwelijks gepland en er worden vooraf geen strategische plannen gemaakt. Dit is geen ideale situatie. Het is aan te raden om al zo’n vijf tot zeven jaar voor het gewenste verkoopmoment te beginnen met de voorbereidingen. Dit om ervoor te zorgen dat uw bedrijf tegen optimale condities wordt overgedragen; voor het bedrijf, voor u, voor de bedrijfsopvolger en de eventuele andere kinderen.

Stappenplan bedrijfsoverdracht

Het proces van overdracht verloopt volgens drie stappen, download ons stappenplan voor een overzicht van alle stappen. Tijdens de eerste stap worden onder andere de verwachtingen van de betrokken partijen besproken. De tweede stap bevat onder andere de fiscale en juridische consequenties. De derde stap omvat onder andere de afstemming met externe partijen. 

Elke stap is van groot belang voor een succesvolle overdracht, waarop alle partijen met een goed gevoel terug kunnen kijken.

Download het stappenplan | Stappenplan binnen het familiebedrijf  

Meer weten?

Wilt u meer weten over of ondersteuning bij een bedrijfsoverdracht binnen het familiebedrijf? Neem voor meer informatie contact op met Rob van Boxtel, senior corporate finance adviseur, via telefoonnummer 013-4647253 of stuur Rob een e-mail.

Meer weten over bedrijfsoverdracht binnen het familiebedrijf? Neem contact met ons op!

E-mail Rob
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan