Tachtig procent van de ondernemers is (nog) niet voorbereid op de komende Brexit. En u? Aangezien Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland hebben aangegeven hoe dan ook op 29 maart 2019 uit de interne markt en de douane-unie te stappen, zal het een harde Brexit worden. Een Brexit heeft buitengewoon veel gevolgen en op dit moment zijn er nog weinig antwoorden te geven. Wij zetten de gevolgen graag voor u op een rij.  

De gevolgen van Brexit

Een Brexit heeft buitengewoon veel gevolgen. Nog altijd zijn er op dit moment te weinig antwoorden te geven. Mogelijke gevolgen voor u zouden kunnen zijn:  

  1. De miljoenen vrachtwagens die jaarlijks van en naar het Verenigd Koninkrijk rijden, zullen veel hinder ondervinden van onvermijdelijke douaneformaliteiten, vereisten en heffingen. 
  2. Ook de EU-ingezetenen die in het Verenigd Koninkrijk wonen en werken en de mensen uit het Verenigd Koninkrijk die in Europa wonen en werken, zullen veel hinder ondervinden van een Brexit. 
  3. Er is ook veel te doen op het gebied van contractenrecht: hoe zit het bijvoorbeeld met intellectuele eigendom?

Internationaal ondernemen

De fiscale experts van ABAB International denken graag met u, zodat u succesvol internationaal kunt ondernemen. Wij bieden onder meer ondersteuning op het gebied van transfer pricing  en de begeleiding van werkgevers, wiens werknemers buiten Nederland werkzaam zijn.  Zo heeft ABAB Global Mobility Services alle expertise in huis voor de complete juridische en fiscale begeleiding van werkgevers en expats.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of ondersteuning bij complexe grensoverschrijdende fiscale vraagstukken? Onze experts van ABAB International helpen u graag. Neem contact op met Jeroen Geers, manager belastingadvies, via telefoonnummer 013-4647288 of stuur Jeroen een e-mail.

 

Ook interessant voor u