Silke Braad

Stagiair hbo Accountancy in Tilburg
''Vanaf de eerste dag voelde ik me onderdeel van het team.''

Silke liep in het vierde jaar van haar studie hbo Accountancy vier maanden stage bij ABAB. “Ik ben bij heel veel verschillende bedrijven geweest: van stichting tot internationaal transportbedrijf tot theater. Ik mocht volwaardig meedraaien bij de controlepraktijk.”

Volwaardig meedraaien

“Vanaf de eerste dag voelde ik me onderdeel van het team. Er werd tijd voor me genomen, alles werd goed uitgelegd en ik kreeg ook echt leuke taken. Ik mocht bijvoorbeeld afzonderlijke posten controleren. Vooral als het een nieuwe post is die je nog nooit gezien hebt, is dat heel leerzaam.”

Deskundige

Wat ze over vijf jaar doet? “Dat weet ik nog niet precies. Misschien werk ik op een controleafdeling. Of wie weet ga ik toch in een bedrijf werken.” Terugkijkend op haar stageperiode heeft Silke veel geleerd, ook over zichzelf. “In het begin vond ik het contact met klanten best spannend. Zo’n ondernemer is soms wel dertig jaar ouder dan ik. Ik heb geleerd dat ik veel meer van mezelf mag uitgaan, want ik ben tenslotte de deskundige”, zegt ze lachend.

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Accountant Accountancy Uden Professional
Accountant Accountancy Roosendaal Professional
Accountant Accountancy Helmond Professional
Accountant Accountancy Terneuzen Professional