Sander Stapelkamp

Junior jurist ondernemingsrecht in Roosendaal
''Ik ondersteun ondernemers, zodat zij zich kunnen focussen op hun onderneming.''

Sander Stapelkamp groeide op in een ondernemersgezin. Nu ondersteunt hij als junior jurist ondernemingsrecht zelf ondernemers. Twee jaar geleden kwam hij van de universiteit, maar hij leert nog elke dag bij. Van cursussen die hij volgt en van collega’s.

Leren

Na het behalen van zijn bachelor en master Ondernemingsrecht startte Sander als junior jurist bij ABAB. “Ik kwam recht van de universiteit, de praktijk moest ik nog leren.” In de afgelopen twee jaar heeft hij maar liefst zeven cursussen gevolgd. “Het zijn meestal cursussen van een dag, je mag ze zelf uitkiezen. Doordat je tijdens de cursus andere mensen ontmoet, krijg je veel mee van andere bedrijven. Dat is heel leerzaam.” Sander is nog niet klaar met leren. In het najaar start hij met de Vakopleiding Bedrijfsjurist.

Ontwikkeling

Voor nieuwe collega’s heeft Sander een advies: “Ga zoveel mogelijk met collega’s van andere disciplines en secties mee. Zo leer je snel wat ieders specialisme is en wat er speelt bij een ondernemer. Voor je ontwikkeling als adviseur in algemene zin is dat heel waardevol.”

Gemoedelijke sfeer

“Het is een vrij groot bedrijf, maar je hebt veel contact met je collega’s op de verschillende kantoren. Er hangt een gemoedelijke sfeer. En we zien elkaar niet alleen op het werk, maar ook privé. Zo hebben we pas een potje zaalvoetbal gespeeld: de juristen tegen de fiscalisten.” En? “Dik gewonnen natuurlijk”, lacht Sander.

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Jurist agrarisch recht Legal services Tilburg Professional
Jurist arbeidsrecht Legal services Tilburg Professional
Jurist internationale praktijk Legal services Tilburg Professional
Jurist omgevingsrecht Legal services Tilburg Professional