Sander de Jong

Controleleider Audit & Assurance in Tilburg
“De diversiteit aan opdrachten en klanten én het leuke team geven mij veel energie”

Sander koos voor ABAB door de sfeer, geboden kansen en verantwoordelijkheid. Zijn werkzaamheden zijn dynamisch en divers. Geen dag is hetzelfde. Ook door de leuke collega’s werkt Sander nog steeds met veel plezier bij ABAB.

Van ervaren assistent naar controleleider

Tijdens de middelbare school koos Sander bewust voor het pakket ‘economie en management’. De bachelor bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg was voor hem dan ook een logische vervolgstap. “De opleiding bedrijfseconomie heeft een divers vakkenpakket, waardoor ik steeds meer mijn eigen richting op kon.” Een master accountancy en post-master accountancy volgden. Ook bij ABAB werkt Sander nog volop aan zijn ontwikkeling. “Meteen bij mijn indiensttreding hebben we op een rij gezet hoe ik van ervaren assistent de stap kan maken naar controleleider. Sinds januari 2021 ben ik controleleider Audit & Assurance.”

Een veelbelovende eerste kennismaking in Tilburg

De eerste kennismaking van Sander vond plaats op het hoofdkantoor in Tilburg met Marco van der Voorden, directeur Audit & Assurance. “Ik kende ABAB al van de auditlijsten en wist dat het een gewaardeerd kantoor is. Ook een voormalig klasgenoot die nu nog steeds bij ABAB werkt, was erg enthousiast.” Met Marco klikte het direct. Maar ook de werkwijze en open en duidelijke communicatie trokken hem over de streep. Sander: “Er is veel ruimte voor eigen ontwikkeling. Op zowel vaktechnisch als persoonlijk vlak. Alles gaat in goed overleg en je hoeft ook niet bang te zijn om kansen te grijpen.”

Waar ABAB het verschil maakt

Wat het werken bij ABAB nog leuker maakt, zijn de collega’s. “De sfeer is heel goed. We hebben een mooi team met diverse achtergronden. We helpen en leren van elkaar, maar lachen ook wat af. Door de open communicatie houden we elkaar scherp. We zijn in staat om veel werk te verzetten, elkaar in moeilijke tijden er doorheen te slepen, maar er is ook genoeg ruimte en tijd voor plezier.” Daarnaast krijgt Sander de mogelijkheid om veel verschillende klanten en organisaties van binnen te zien. “De diversiteit aan opdrachten en klanten en de relatief korte doorlooptijd geven mij veel energie en dat houdt het leuk.”

Een werkdag met de juiste werk-privé balans

Dagelijks staat Sander tussen 06:30 en 07:00 uur op en probeert hij voor het werk te sporten of een rondje te lopen. “Eenmaal bij de klant doe ik een opstart met het team en koffie. Daarna is het controleren, analyseren, beoordelen en gesprekken voeren met de klant en collega’s.” Op vrijdag is het doorgaans studiedag. Sander heeft de theoretische opleiding tot registeraccountant inmiddels afgerond, dus zijn vrijdagen brengt hij thuis of op kantoor door. “In drukke periodes werk ik ’s avonds nog even door. Verder probeer ik de nodige rust te pakken door bijvoorbeeld leuke dingen te doen met vrienden en familie.” Sander vindt dat er een goede werk-privé balans is. “Ook daarin heb je zelf de regie. In ons vak bestaat het risico dat we door blijven werken, er is altijd wat te doen en het is nooit af. Maar je moet jezelf afvragen: wanneer is het goed en toereikend? En dat geldt ook voor de werk-privé balans.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Accountant RA Audit & Assurance Den Bosch Professional
Accountant RA Audit & Assurance Veldhoven Professional
Accountant RA Audit & Assurance Roosendaal Professional
Accountant RA Audit & Assurance Professional