Martijn Hartkoorn

Assistent-accountant RA in Veldhoven
''Ik koos specifiek voor ABAB omdat het een goede naam in de markt is.''

Martijn ging in september 2019 aan de slag als assistent-accountant bij Audit en Assurance. Na zijn bachelor Bedrijfskunde oriënteerde hij zich op studeren in combinatie met werken. Toen hij tijdens de ABAB Inhousedag in gesprek raakte met het team van Audit & Assurance was hij direct enthousiast. “De eerste kennismaking was heel positief. Ik proefde die dag meteen de sfeer van ABAB én van Audit en Assurance.”

Geboren accountant

“Ik was altijd al sterker in economische en rekenvakken dan in taalvakken. Bovendien hou ik van afwisseling en uitdaging. Daarom besloot ik voor dit vak te kiezen. Accountancy verandert namelijk razendsnel. Ik koos specifiek voor ABAB omdat het een goede naam in de markt heeft. En ik merkte al snel dat ik de juiste keuze had gemaakt. Hier krijg ik alle ruimte om mezelf te ontwikkelen. Er is absoluut geen haantjescultuur. Iedereen ondersteunt elkaar, niet om zelf hogerop te komen maar om samen te groeien. Een mooie bijkomstigheid is dat ABAB graag voorop loopt bij veranderingen. Daarom wordt er continu geïnvesteerd in innovatie. Dat maakt mijn werk als assistent-accountant uitdagend en afwisselend.”

Uitdaging en afwisseling bij Audit en Assurance

“Bij Audit en Assurance zit ik echt op mijn plek. Vooral de afwisseling vind ik prettig. Wij werken voor veel verschillende klanten. Iedere keer zie ik andere cijfers, nieuwe problemen en oplossingen daarvoor. Daardoor ontwikkel ik mijn aanpassingsvermogen, communicatieve en analysevaardigheden maximaal. Bovendien mag ik steeds meer taken uitvoeren. Dat is de vrijheid die ik binnen ABAB heb: als ik aangeef dat ik ergens meer over wil leren, dan kijken we samen hoe we dat kunnen realiseren.”

On the job

“Het meeste leer ik natuurlijk ‘on the job’. Het merendeel van de werkzaamheden voeren we direct bij onze klanten uit. De sfeer is professioneel en ook vaak toegankelijk en informeel. Op maandag heb ik bijvoorbeeld de vaste kennismaking met de klant. Na de introductie start ik al snel met mijn werkzaamheden. Die bestaan voornamelijk uit het controleren van stukken. Tussen de middag klap ik mijn laptop even dicht voor een gezamenlijke lunch. Daarna ga ik weer aan de slag. Aan het einde van de dag bespreken we de voortgang. Zo leer ik in hoog tempo veel over alle aspecten van (grote) organisaties. De steile leercurve geeft mijn functie een extra dimensie.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Accountant RA Audit en Assurance Tilburg Professional
Assistent-accountant RA Audit en Assurance Den Bosch Professional
Assistent-accountant RA Audit en Assurance Veldhoven Professional
Assistent-accountant RA Audit en Assurance Roosendaal Professional