Marieke van Dorst

Senior belastingadviseur in Roosendaal
''Iedereen bij ABAB wil het beste voor de klant.''

Als senior belastingadviseur vindt Marieke van Dorst bij ABAB een uitdagende en leerzame werkomgeving, waarbinnen jezelf ontwikkelen essentieel is. “Iedere medewerker wordt ondersteund én gestimuleerd om vakkennis up-to-date te houden.”

“Iedere week verandert er op fiscaal gebied wel iets”

Marieke studeerde fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg. Dit leek haar destijds een uitdagende studie. Marieke: “En dat bleek gelukkig ook zo te zijn! Als fiscaal adviseur moet je kennis namelijk altijd up-to-date zijn. Iedere week verandert er op fiscaal gebied wel weer iets. Denk aan nieuwe rechtspraak of nieuwe wetgeving.”

Draai gevonden

Na haar studie deed Marieke flink wat werkervaring op bij andere kantoren. In februari 2020 startte ze als senior belastingadviseur bij ABAB. Inmiddels heeft ze haar draai gevonden. “In de functie van senior belastingadviseur komen er uiteenlopende fiscale vraagstukken langs. Deze vraagstukken pak ik vervolgens op met mijn eigen (fiscale) team én met de overige disciplines. De advisering binnen ABAB richt zich namelijk niet alleen op accountancy en fiscale aspecten, maar bestaat uit een brede dienstverlening. Denk aan ABAB Legal en ABAB Subsidiefocus. Door met elkaar samen te werken, kunnen relaties van ABAB optimaal geadviseerd én ondersteund worden. Dat geeft mij veel voldoening.”

Waar ABAB het verschil maakt

“ABAB is al bijna honderd jaar een stabiele organisatie. Maar wat mij het meest aanspreekt? Dat is de gedrevenheid van mijn collega’s. Iedereen bij ABAB wil het beste voor de klant. Daarom wordt er veel samengewerkt binnen ons kantoor. Ook bestaat er de ruimte om vragen te stellen, zodat we van elkaar kunnen leren. De lijnen binnen ons team zijn kort dus mocht iemand ergens tegenaan lopen, dan volgt de oplossing snel.”

“Daarnaast vind ik het fijn dat ABAB mij de ruimte geeft om te ontwikkelen. Op het moment van mijn overstap was ik bij mijn voormalige werkgever gestart met de specialisatieopleiding Estate Planning. ABAB geeft me de kans om deze opleiding af te ronden. Binnen ABAB wordt iedere medewerker ondersteund om zijn of haar vakkennis up-to-date te houden. Zo worden er naast opleidingen, cursussen én wekelijkse overleggen met de afdeling, meerdere multidisciplinaire overleggen gepland. Kortom: alles is erop gericht het beste uit jezelf te halen.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Belastingadviseur Belastingadvies Weert Starter
Belastingadviseur Belastingadvies Terneuzen Starter
Belastingadviseur Belastingadvies Weert Professional
Belastingadviseur Belastingadvies Tilburg Professional