Maria de Gruijter - Nauta

Jurist ondernemingsrecht in Breda
“Nu kan ik werken op hoog niveau én genieten van mijn gezinsleven.”

Maria heeft ruime ervaring als jurist in ondernemingsrecht en commercieel vastgoed. Ze werkte een kleine twaalf jaar met veel plezier bij een van de grootste kantoren van Nederland. “Maar het was wel echt: alles of niets. Het werk gaat altijd door. Ik heb er een fantastische en waardevolle tijd gehad, maar met de komst van mijn gezin lag daar niet de toekomst zoals ik die voor ogen had.”

Grote overstap

Dichter bij huis ging Maria aan de slag bij een klein kantoor, met de intentie om notaris te worden. “Dat bracht me nieuwe en ook nuttige ervaringen en uitdagingen, maar het paste niet bij mij.” En toen kreeg ze een berichtje van een van de ABAB-recruiters. “Ik had tot dat moment geen idee dat ABAB zo’n grote juristenpraktijk heeft! Mijn werkterrein als jurist is nu ruimer dan ik in het notariaat gewend was. Ik krijg alle vrijheid om mezelf verder te ontwikkelen, mijn expertise te verbreden en te verdiepen. Daar haal ik veel voldoening uit!”

Met veel collega’s een compleet product

Maria is enthousiast over de samenwerking met ruim veertig collega-juristen en de andere disciplines binnen ABAB. “Het is fijn om collega-juristen met kennis van allerlei disciplines te hebben. Dit maakt het zoveel makkelijker om even te sparren. Het maakt niet alleen het werk leuker, maar leidt ook tot een beter resultaat.”

Werk-privébalans

“Bij ABAB heb ik een goede werk-privébalans. Nu kan ik werken op hoog niveau én genieten van mijn gezinsleven. Als het beter uitkomt, werk ik een dag vanuit huis. Dat is goed gefaciliteerd, doordat alles digitaal beschikbaar is. Met de ruime hoeveelheid vakantiedagen heb ik bovendien alle ruimte om er af en toe tussenuit te gaan.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Jurist agrarisch recht en omgevingsrecht Legal Tilburg Professional
Jurist omgevingsrecht (medior functie) Legal Tilburg Professional
Jurist ondernemingsrecht Legal Breda Professional
Jurist ondernemingsrecht (medior functie) Legal Breda Professional