Manja Oude Middendorp – Westendorp

Consultant innovatie in Eindhoven
“Er is veel ruimte voor eigen initiatief.”

Manja was werkzaam bij een belastingadvieskantoor, waar ze zich verdiepte in subsidieadvies. Dat werkgebied vond ze zó leuk, dat ze zich verder wilde ontwikkelen. Die mogelijkheid bood Subsidiefocus waar Manja alweer sinds 2016 werkt. “Het leuke aan Subsidiefocus is dat we niet alleen bezig zijn met subsidieaanvragen. Het is veel breder en ik zie het meer als innovatiefinanciering. We denken echt mee met de ondernemer en proberen een waardevolle aanvulling te zijn op de businesscase.”

Grote projectsubsidies

“Bij mijn vorige werkgever had ik vooral te maken met de WBSO en de innovatiebox. Bij Subsidiefocus kwamen daar allerlei grotere projectsubsidies bij. Onze klantenportefeuille gaat van startups tot beursgenoteerde bedrijven. Die verscheidenheid aan opdrachtgevers maakt de adviesbehoefte steeds weer anders en het werk afwisselend en leuk!

Hoger ontwikkelniveau

“We hebben een heel breed team en bedienen daardoor ook binnen onze expertises een breed scala aan verschillende soorten klanten. Hierbij zoeken we zowel intern als extern echt naar de juiste match voor het uitvoeren van een opdracht. Denk hierbij dus aan de juiste collega’s, maar we koppelen ook klanten aan elkaar. Bijvoorbeeld om samen een bepaalde innovatie uit te voeren. Zij vormen dan een mooi consortium, waarin de deelnemers elkaar weer naar een hoger ontwikkelniveau kunnen brengen.”

Samenwerking met anderen

Subsidiefocus is onderdeel van de ABAB Groep, maar opereert landelijk als zelfstandig bureau. “Een mooie constructie,” vindt Manja. “Het is ideaal dat we met ABAB alles in huis hebben. Ik werk regelmatig samen met relatiemanagers, juristen, fiscalisten en de collega’s van accountancy. Dit fullservice-concept maakt mijn werk heel divers! Naast flexibiliteit en collegialiteit is er veel ruimte voor eigen initiatief binnen onze organisatie,” vertelt Manja. “Je mag binnen Subsidiefocus echt eigen ondernemer zijn en dus ook meedenken met waar willen we naar toe, wat we willen uitstralen en we samen over een tijd willen staan.

Innovatiefabriek

“Veel subsidies hebben betrekking op innovatie en ontwikkeling. Ik werk veel voor ICT-bedrijven en de HTSM-branche (Hightech Systemen en Materialen) en met ons kantoor op de Brainport Industries Campus in Eindhoven zitten we daar letterlijk dichtbij. Het is heel leuk om mee te draaien in de innovatiefabriek die hier op de campus ontstaat.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Junior consultant innovatie Agri & Food Subsidieadvies Eindhoven Starter
Junior consultant innovatie Industrie Subsidieadvies Eindhoven Starter
Senior consultant innovatie Agri & Food Subsidieadvies Nederland Professional
Senior consultant innovatie Agri & Food Subsidieadvies Professional