Lizzy Witlox

Administratief medewerker accountancy in Helmond
"Ik wil bewust investeren in mijn carrière."

Sporten op het hoogste niveau, dat is wat Lizzy Witlox (25) jaren deed. In 2019 maakte ze na lang wikken en wegen dé switch en koos ze voor haar carrière. Lizzy ging voor een hbo-opleiding accountancy en startte nog geen jaar later als assistent-account bij ABAB. Inmiddels heeft ze haar draai helemaal gevonden en werkt ze in een team dat "echt voelt als thuiskomen".

Van advertentie naar eerste kennismaking

“Ik kwam bij ABAB terecht via een advertentie op sociale media. Al snel daarna had ik mijn eerste kennismakingsgesprek met Bart Buis, manager accountancy. Die kennismaking was erg fijn, er hing een informele sfeer en ik voelde mij erg op mijn gemak.”

Waarom ABAB?

“Waarom ik voor ABAB heb gekozen? Vooral vanwege de informele sfeer én de opleidingsmogelijkheden.  Denk aan talloze cursussen en opleidingsdagen die je samen met collega’s volgt. Dit vind ik enorm belangrijk, omdat ik juist na jaren topsport heel bewust de switch heb gemaakt naar een maatschappelijke carrière. Daar wil ik dus graag in investeren.”

Draai gevonden

“Ik heb mijn draai als assistent-accountant helemaal gevonden. De functie is erg afwisselend. Tijdens de btw-maanden help ik bijvoorbeeld de inboekpraktijk met inboeken en de overige maanden stel ik jaarrekeningen op. Daarnaast heb ik veel vrijheid. Ik heb geen vaste werktijden en kan mijn werkweek zelf indelen. Daardoor is de balans tussen werk en privé goed. En dat vind ik persoonlijk een heel groot pluspunt.”

Werken met financiële cijfers én fijne collega’s

“Het werken met klanten én financiële cijfers vind ik enorm leuk. Vooral omdat je steeds meer inzicht krijgt in het bedrijf van zo’n klant.  Naast het werk zijn de collega’s ook super gezellig, waardoor het nooit vervelend is om naar kantoor te komen. De sfeer binnen het team is heel erg goed. Het voelt echt als thuiskomen. Daarnaast leer ik veel van iedereen en dát is ook weer erg handig voor mijn studie.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Accountant Accountancy Breda Professional
Accountant Accountancy Waalwijk Professional
Accountant Accountancy Goes Professional
Accountant Accountancy Uden Professional