Klaas Kievit

Accountant in Goes
''Het accountantspak past mij toch het beste.''

Klaas was accountant, bekleedde vervolgens een aantal financiële functies in het bedrijfsleven en keerde weer terug naar de accountancy. “Het accountantspak past mij toch het beste.”

Sparren met collega’s

“Voor ik bij ABAB begon, werkte ik zes jaar in het bedrijfsleven, onder andere als controller en financieel manager. Dat zijn redelijk solistische functies, jij bent de enige die iets van cijfers weet. Ik miste het sparren met collega’s die ook financieel onderlegd zijn.”

Voldoening

Het samenwerken met collega’s en de diversiteit aan klanten zijn voor Klaas de leukste aspecten van zijn functie als accountant bij ABAB. Bijvoorbeeld de samenwerking met de consultants van Corporate Finance: “Zaken voor een klant regelen zodat zijn bedrijf kan groeien. Of een bedrijfsoverdracht begeleiden waarbij de volgende generatie stappen kan maken en de vader in een goede oude dag is voorzien; dat zijn mooie dingen. Maar het geeft ook veel voldoening als je een klant die in zwaar weer zit, kunt begeleiden bij de contacten met de bank.”

Betrokkenheid

In zijn vrije tijd is Klaas ook met cijfers bezig. Als penningmeester zet hij zich in voor Voedselbank De Bevelanden. Hij attendeerde zijn werkgever op dit goede doel met als resultaat dat de Voedselbank in april 2018 een bedrag van € 4.100 ontving van ABAB. “Die betrokkenheid waardeer ik heel erg.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Accountant Accountancy Tilburg Professional
Accountant Accountancy Roosendaal Professional
Accountant Accountancy Weert Professional
Accountant Accountancy Terneuzen Professional