Judith van Teeffelen

Assistent-accountant in Waalwijk

Tijdens haar afstuderen ging Judith op zoek naar interessante vacatures. Die van ABAB sprong eruit vanwege het klantcontact en de afwisseling in werkzaamheden. Judith ging op gesprek en werd aangenomen. “Al voor ik mijn diploma ging ophalen, had ik een baan bij ABAB.”

Parttime

Van junior assistent-accountant groeide ze door naar assistent-accountant. Met twee kleine kinderen vindt ze het prettig dat ze parttime kan werken. “Als assistent-accountant kun je het moeder zijn goed combineren met je werk. Je doet dezelfde werkzaamheden, maar hebt gewoon minder klanten.”

Overwerken

Net als elders in de accountancy is het bij ABAB gebruikelijk dat er in de drukke maanden wordt overgewerkt. “Bij ABAB kun je dat heel flexibel indelen. Soms werk ik samen met andere collega’s een avond in de week over of ik werk op zaterdag thuis. Weer andere collega’s werken elke dag een uur langer, dat kan ook.”

Afwisseling

In de accountancywereld is het vrij uniek dat je als assistent-accountant zelf naar klanten toegaat. Judith moest er in het begin aan wennen, nu zou ze niet anders meer willen. “Eerst ben je twee maanden op kantoor met jaarrekeningen en aangiftes bezig, de volgende maand zit je veel bij klanten. Die afwisseling vind ik fantastisch.”

Bekijk alle medewerkersverhalen