Michey Klaassen

Assistent-accountant en corporate recruiter
'ABAB geeft mij de vrijheid om mijn eigen functie in te vullen'

Niet één, maar twee functies: Michey Klaassen is zowel assistent-accountant als corporate recruiter. “Van ABAB krijg ik de vrijheid om mijn eigen functie in te vullen, dat vind ik het fijnst aan mijn baan.”

Van aan de slag gaan met jaarrekeningen en administraties tot aan het zoeken naar kandidaten via LinkedIn: het zijn werkzaamheden die Michey sinds 2021 allebei uitvoert. Vrijheid zit bij ABAB niet enkel in het bepalen hoe je werkdag eruit ziet, maar ook in de mogelijkheid om een combirol te vervullen. De afwisseling trekt Michey aan. “Het contact hebben met zowel klanten als kandidaten is leuk. Geen enkele dag is hetzelfde: gisteren was ik op locatie bij een klant, vandaag heb ik overleggen en gesprekken met sollicitanten.”

ABAB denkt mee

Michey bleef na zijn afstudeerstage werken bij ABAB. Hij groeide hierna door tot assistent-accountant. Na vier jaar trok een heel ander vakgebied binnen ABAB zijn aandacht. “Ik ging een aantal keer mee naar evenementen om nieuwe collega’s te werven. Zo had ik bijvoorbeeld speeddates met studenten en was ik op een bedrijvenmarkt. Ik merkte dat ik dat leuk vond: het representeren van ABAB.” Michey maakte dit kenbaar bij zijn manager. “Zij dacht mee over mijn mogelijkheden en stelde voor om mee te lopen met recruitment. Nu werk ik twintig uur in de week als assistent-accountant én twintig uur als corporate recruiter. Het is fijn dat daarin echt wordt meegedacht door ABAB.”

Prettige sfeer

De teams waar Michey onderdeel van uitmaakt, zijn erg divers. Als assistent-accountant werkt hij op het kantoor in Goes in een team van twintig collega’s, maar als recruiter werkt hij op het hoofdkantoor in Tilburg in een kleiner team. Wat in beide teams hetzelfde is? “De sfeer is op allebei de plekken prettig. In de pauzes gaan we graag in groepjes wandelen of bestellen ze broodjes. Op vrijdagmiddag wordt er vaak nog een borrel gedronken.”

Met zijn werkervaring is het niet gek dat andere werkgevers ook interesse hebben in Michey. Zo krijgt hij vaak verzoeken van bedrijven of hij daar wilt komen werken. Hoe hij daarop reageert? “Ik zeg altijd hetzelfde: dat ze niet kunnen bieden wat ABAB mij geeft.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Accountant Accountancy Roosendaal Professional
Accountant Accountancy Uden Professional
Accountant Accountancy Professional
Accountant Accountancy Terneuzen Professional