Michey Klaassen

Assistent-accountant in Goes
“ABAB geeft mij de vrijheid om mijn eigen functie in te vullen”

Michey werkt momenteel drie jaar bij ABAB als assistent-accountant. De vrijheid die hij bij ABAB krijgt, motiveert hem in zijn werk. Hij woont op een kleine afstand van het kantoor in Goes, waar hij dagelijks naartoe fietst. Hij begint vaak erg vroeg in de morgen, zodat hij ook weer op tijd klaar is. Zo zorgt Michey voor een goede balans tussen werk én privé.

Ik word accountant!

Na twee stages bij accountantskantoren wist Michey het zeker. “Ik word accountant!” Na zijn opleiding bedrijfseconomie aan de Hogeschool Zeeland ging hij aan de slag bij ABAB. Momenteel werkt Michey als assistent-accountant en is hij bezig om zich te ontwikkelen tot accountant. Op dit moment is hij vooral druk met een van zijn grootste klanten, een camping. “Ik heb altijd bijbaantjes gehad in de horeca, dus deze branche trok mij altijd al.” Toch vindt hij de afwisseling in bedrijven ook erg leuk. Michey heeft dan ook veel verschillende taken. “Ik houd me dagelijks bezig met administraties, jaarrekeningen en het leggen van verschillende contacten. Dat is vaak met klanten, maar dat kan ook met andere accountants zijn. Het contact met anderen vind ik het leukst aan mijn vak.”

Gemotiveerd door collega’s

Naast zijn baan als assistent-accountant volgt Michey een deeltijd opleiding tot accountant. “Er zijn meer collega’s die deze opleiding volgen. We motiveren elkaar om zoveel mogelijk kennis op te doen.”

Het team waarvan Michey onderdeel uitmaakt, bestaat uit ongeveer twintig collega’s. Daarover vertelt hij: “de verschillende personen binnen ons team zorgen voor een groot bereik aan kennis en een goede verhouding op het gebied van niveau.” Michey is van mening dat iedereen van elkaar kan leren. “De een is communicatief sterker dan de ander, maar theoretisch wat zwakker. Zo leren we van elkaar.”

De sfeer binnen het team vindt hij erg prettig, iedereen heeft het naar zijn zin. In de pauzes gaan we in groepjes wandelen of bestellen we broodjes, op vrijdagmiddag wordt er vaak nog een borrel gedronken. “Werk en privé gescheiden houden vind ik belangrijk, dit zorgt voor een goede balans.”

Vrijheid

Michey geeft aan dat hij veel mogelijkheden krijgt om zelf te bepalen hoe zijn werkdag eruit ziet. “Van ABAB krijg ik de vrijheid om mijn eigen functie in te vullen, dat vind ik het fijnst aan mijn baan. Zo kan ik kiezen op welk kantoor ik ga werken, of ik een uurtje eerder begin en maak ik zelf afspraken met klanten.”

 

Benieuwd naar de dag van Michey? Bekijk zijn interactieve agenda!Agenda Michey Klaassen

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Accountant Accountancy Roosendaal Professional
Accountant Accountancy Weert Professional
Accountant Accountancy Uden Professional
Accountant Accountancy Professional