Frido Affourtit

Directeur Salaris- en Personeelsdiensten en ICT in Tilburg
''Door de inzet van slimme technieken zijn we onderscheidend in onze branche.''

Frido geeft leiding aan een gedreven club van twintig mensen. “Een leuk team! Loyaal, kundig en met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.”

Breed takenpakket

De ICT-afdeling biedt ondersteuning aan zowel collega’s als klanten. Het takenpakket is erg breed en varieert van het ontwikkelen van software, het afhandelen van helpdeskvragen en het verzorgen van cursussen tot het onderhouden van een betrouwbare infrastructuur.

Scrum-methode

De afdeling ontwikkelt als dat nodig is maatwerkoplossingen of specifieke koppelingen. Frido vertelt dat ze op de afdeling werken volgens de Scrum-methode. “Elke drie weken pakken we een afgebakende hoeveelheid werk op. Iedereen gaat - soms individueel maar meestal gezamenlijk - aan de slag met een specifiek onderdeel.”

Stand-up

Elke ochtend houdt het team een stand-up. Wat heeft iedereen gisteren gedaan? Wat staat er voor vandaag op de planning? Is er iemand die hulp nodig heeft? “Een stand-up duurt nooit langer dan een kwartier. Het is echt bedoeld om kort maar krachtig op één lijn te komen. Het bevordert de samenwerking en de teamontwikkeling.”

Data

“Bij ABAB besteden we veel aandacht aan de inzet van data”, vertelt Frido enthousiast. “We maken voor onze klanten bijvoorbeeld vergelijkingen met andere bedrijven uit hun branche. En dankzij slimme technieken kunnen we ook voorspellingen doen. Daarmee wordt het natuurlijk pas écht interessant!”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Support professional Staff en Support Helmond Professional
Support professional Staff en Support Veldhoven Professional
Support professional Staff en Support Venlo Professional
Support professional Staff en Support Roosendaal Professional