Evy Stoel

Assistent-accountant in Goes
“Het leuke van stagelopen bij ABAB is dat je al snel zelf contact mag hebben met klanten."

Evy Stoel liep in 2021 een aantal maanden stage bij ABAB in Goes. Ze had er een prima tijd en voelde zich er vanaf dag één helemaal thuis omdat ze direct onderdeel uitmaakte van het team. “Ik heb heel veel geleerd want het ‘echte’ leren begint pas op de werkvloer,” aldus Evy. Nu Evy bezig is met de afronding van haar studie Finance & Control aan het HZ in Vlissingen, gaat ze ook haar afstudeerstage doen bij ABAB in Goes.

Benieuwd welke mogelijkheden ABAB voor jou heeft?

Gemakkelijk te benaderen

“Bij ABAB is iedereen vrij gemakkelijk te benaderen omdat er geen hiërarchie op de werkvloer is. Dat is een prettige ervaring, zeker voor een stagiair. De introductiecursus als start van een stage of dienstverband geeft een goed beeld over hoe de organisatie in elkaar steekt. Ik heb gemerkt dat je veel leert op school, maar dat het echte leren pas op de werkvloer begint. Ik startte mijn stage met het inboeken en opstellen van aangiftes. Daarna volgden eenvoudige werkzaamheden voor de jaarrekening. Tijdens de btw-maand en de schoolvakanties ben ik als werkstudent nog even blijven werken voor ABAB. Na mijn afstudeerstage sta ik er zeker voor open om bij ABAB te blijven.” 

Via Marktplaats

“De manier waarop ik bij ABAB ben gekomen, is heel grappig. Een accountant van ABAB kocht iets van mij via Marktplaats. Bij de betaling zei hij niet goed te kunnen hoofdrekenen, ondanks zijn functie bij ABAB. Ik kreeg zijn visitekaartje en toen ik een stageplaats nodig had, heb ik gesolliciteerd via de website. Er volgde een kennismaking via Teams vanwege corona. Eigenlijk kende ik ABAB nog niet goed, maar ik was wel nieuwsgierig naar het bedrijf. Ik vind het een fijne club mensen, waar het er naar mijn gevoel wat minder formeel aan toe gaat dan bij andere accountantskantoren.”

Contact met klanten

“Het leuke van stagelopen bij ABAB is dat je al snel zelf contact mag hebben met klanten. Voor mijn afstudeerstage onderzoek ik de informatievoorziening binnen een ongediertebestrijdingsbedrijf. Twee dagen per week ben ik op kantoor in Goes en de komende maanden ga ik gebruiken om de processen binnen het bedrijf in kaart te brengen. Dat combineer ik met taken op de werkvloer. Het is daarbij vooral leuk om voor meerdere klanten en bedrijven in verschillende branches te werken. Dat maakt het afwisselend.”

Hogere stagevergoeding

“Binnen ABAB krijg je als stagiair alle ruimte om je te ontwikkelen. Er wordt veel kennis gedeeld, die ik kan gebruiken voor mijn opdracht. Ook is iedereen bereid om mij te coachen en te helpen. Ik vind het heel netjes dat ABAB een vrij hoge stagevergoeding betaalt en was verrast door de recente verhoging. Een goede stagevergoeding is zeker welkom voor studenten en bij ABAB is deze hoger dan wat klasgenoten ontvangen bij andere bedrijven. Dit maakt ABAB nóg interessanter als stageplek!”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring

Er zijn momenteel geen vacatures voor dit vakgebied