Erica van Aert

Business analist in Breda
''Ik ben erg gedreven, wil grote stappen maken en daar is binnen ABAB ruime mogelijkheid voor.''

De werkweek van Erica telt zes dagen en vier daarvan werkt ze bij ABAB. Op de andere dagen werkt ze in het tuinbouwbedrijf met haar ouders. “Het is fijn dat ik de mogelijkheid krijg om dit te combineren met mijn werk bij ABAB. Hierdoor houd ik feeling met het ondernemerschap. Het is dus een win-winsituatie.”

Precies wat ik zocht

Tijdens haar studie Bedrijfskunde en Agribusiness aan de HAS Hogeschool liep Erica ruim drie maanden stage bij ABAB. Ze kreeg toen al meteen een baan aangeboden, maar besloot eerst naar Engeland te gaan om daar International Agribusiness & Food Chain Management te studeren. Al tijdens haar afstuderen werd ze door ABAB, maar ook door andere partijen benaderd. “Ik koos voor ABAB, omdat ik tijdens mijn stage al een voorproefje had gekregen van de werkzaamheden. Dat was precies wat ik zocht en bovendien had ik het erg naar mijn zin. Ik ben nergens anders op gesprek geweest.”

Kans om te groeien

Erica vertelt enthousiast: “Ik krijg echt de kans om te groeien. Mijn functie is nu al breder dan vooraf geschetst. Vanmiddag mag ik bijvoorbeeld meepraten over een nieuw intern opleidingsprogramma voor jonge medewerkers en dat soort dingen vind ik erg leuk om te doen.''

"Ik ben aangenomen bij Tuinbouw Advies, maar inmiddels heb ik de kans gekregen om de stap te zetten naar ABAB Corporate Finance. Hier leer ik bedrijven waarderen en aan- en verkoopprocessen begeleiden. Zo verbreed en verdiep ik mijn kennis en krijg ik de ruimte om in sectoren actief te zijn die mij nieuwe inzichten verschaffen."

Focus op de klant

Wat Erica het leukst vindt aan haar functie is de vrijheid om zelf de dag in te plannen. “Ik kom regelmatig op andere kantoren, dat vind ik erg fijn.” Daarnaast vindt ze de manier waarop consultancy bij ABAB is ingericht prettig. “Bij veel bedrijven werkt één adviseur aan een klant. Wij werken in tweetallen: een business analist en een adviseur. Hierdoor focust de een zich op het adviesrapport en de ander op het advies en de klant.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring

Er zijn momenteel geen vacatures voor dit vakgebied