Anne Vromans

Stagiair Marktmanagement in Tilburg
''Als stagiair bij ABAB hoor je er helemaal bij.''

De moeder van Anne werkte ooit bij ABAB. Bovendien zijn haar ouders er al heel lang klant. Toen Anne hoorde dat ABAB stagiaires zocht, aarzelde ze dan ook geen moment. Ze was op dat moment in Amerika voor haar studie. “Dat was geen probleem voor mijn stagebegeleider. Ik sprak haar via FaceTime.”

Veel op pad

In het derde jaar van haar studie Bedrijfskunde en Agribusiness aan de HAS Hogeschool in Den Bosch liep Anne vier maanden stage bij ABAB. “Tijdens mijn stage heb ik de CO2-footprint van drie tuinbouwklanten van ABAB berekend. Daarna heb ik onderzocht hoe ze deze CO2-footprint kunnen reduceren.” Anne vertelt dat ze voor haar onderzoek veel op pad is geweest. “Ik ben onder andere bij de Wageningen Universiteit geweest, bij LTO Glaskracht, bij twee aardgasloze tuinbouwbedrijven en bij bedrijven die gecertificeerd zijn voor de CO2-prestatieladder.”

Introductiedag

Aan het begin van elke maand wordt er in de Philips Fruittuinen een introductiedag georganiseerd voor mensen die net gestart zijn bij ABAB. Lachend zegt Anne: “We mochten Hans, één van de directeuren, het hemd van het lijf vragen. Zo leer je ABAB snel kennen!”

Ervaringen

Tijdens haar stage heeft ze ook ervaren wat een adviseur voor een klant kan betekenen. “Ik ben met een relatiemanager op bezoek geweest bij twee prospects, daarnaast heb ik een dagje met een bedrijfsadviseur meegelopen.” Net als alle stagiairs mocht Anne ook een inboekcursus doen. “Ik moet toegeven dat ik ‘m best pittig vond!”

Goede stagebegeleiding

Anne vertelt dat het fijn was te merken dat ABAB veel ervaring heeft met stagiairs. De begeleiding is goed, vindt ze. “Ik had elke week een gesprek met mijn stagebegeleider. Ook werd ik goed opgenomen in het team. ’s Middags een rondje wandelen, borrels: je hoort er meteen helemaal bij!”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Accountsecretaresse Staff en Support Tilburg Professional
Communicatieadviseur Staff en Support Tilburg Professional
Medewerker credit management Staff en Support Tilburg Professional
Receptioniste/telefoniste Staff en Support Tilburg Professional