Bekijk het gratis webinar 'Gevolgen Wet pensioencommunicatie voor u als werkgever'

Portretfoto van Bart van de Wouw
Neem contact op met:
Bart van de Wouw Senior pensioenadviseur

Wat moeten medewerkers weten over hun pensioen?

Als werkgever vervult u een belangrijke rol in de pensioencommunicatie richting uw medewerkers. Zo moet u zorgen voor bewustzijn rondom hun pensioen. Ook moet u bij een wijziging van de situatie zorgen dat uw medewerkers voldoende kennis en inzicht hebben, zodat ze de juiste keuzes kunnen maken omtrent het pensioen. Nieuwe medewerkers moet u binnen drie maanden informeren over de pensioenmogelijkheden.

Nieuwe en bestaande medewerkers willen graag een overzicht krijgen van hun pensioen, dat duidelijk maakt:

  • hoeveel pensioen ze ontvangen;
  • welke risico’s eraan verbonden zijn;
  • en welke keuzemogelijkheden ze hebben.

Webinar ‘Gevolgen Wet pensioencommunicatie’

In dit gratis webinar informeren Bart van de Wouw en Astrid Ridderhof, senior pensioenadviseurs bij ABAB Pensioenadvies, u over de gevolgen van de Wet pensioencommunicatie. Wat en hoe moet u over de pensioenregeling aan uw werknemers communiceren? Wat doet de uitvoerder hierin? Wat ligt er op uw bordje? En hoe kunt u deze verantwoordelijkheid invullen? Het antwoord op al deze vragen krijgt u in dit webinar.

Bekijk het webinar | Gevolgen Wet pensioencommunicatie

Wat kan ABAB Pensioenadvies voor u betekenen?

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor het bewustzijn van uw medewerkers rondom pensioen. Elke wijziging van de pensioenregeling moet u met uw medewerkers bespreken. Wilt u hulp met de pensioencommunicatie richting uw medewerkers? De adviseurs van ABAB Pensioenadvies helpt u graag met vier diensten, die u naar behoefte in kunt vullen:

  1. Pensioenpresentatie; wij geven geeft een presentatie over de belangrijkste pensioenonderwerpen.
  2. Pensioenhelpdesk; een vast aanspreekpunt binnen ABAB beantwoordt vragen van uw medewerkers telefonisch of via e-mail.
  3. Inloopspreekuur; onze pensioenadviseurs komen bij u langs om vragen van uw medewerkers over de pensioenregeling persoonlijk te beantwoorden.
  4. Workshop voor uw HR-medewerkers en leden van de ondernemingsraad; onze pensioenadviseurs delen in praktische sessies actuele en relevante pensioenkennis met uw HR-medewerkers en leden van de ondernemingsraad.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de gevolgen van de Wet pensioencommunicatie of over de dienstverlening van ABAB Pensioenadvies? Neem dan contact op met Bart van de Wouw, senior pensioenadviseur, via telefoonnummer 013-4647287 of stuur Bart een e-mail.

Wilt u meer weten over pensioencommunicatie? Neem contact met ons op!

E-mail Bart
Icoon webinar terugkijken

Gratis webinar 'Pensioenakkoord: gevolgen voor u als werkgever'

Bekijk het webinar