Subsidie Hightech Systemen en Materialen

De sector Hightech Systemen en Materialen is zeer innovatief. Ondernemers ontwikkelen baanbrekende producten en hoogwaardige halffabricaten die over de hele wereld worden geëxporteerd. Investeert u ook in innovatieve ontwikkelingen? Voor de automotive-, metaal-, agritech-, sporttech- en elektrobranche zijn er veel subsidiekansen. 

Portretfoto Hans Jacobs
Hans Jacobs Manager innovatie

Wilt u weten waar uw kansen liggen? De consultants van Subsidiefocus adviseren u graag. We beschikken over uitgebreide kennis van de subsidiemogelijkheden die er zijn én weten wat er in uw sector speelt. Hierdoor kunnen wij subsidiekansen vroegtijdig signaleren en optimaal benutten.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De Nederlandse overheid wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame bedrijfsmiddelen. De Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt voordeel bij de aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de Energielijst die de overheid jaarlijks publiceert.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

De Nederlandse overheid wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame bedrijfsmiddelen. De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) bieden u fiscaal voordeel op milieuvriendelijke duurzame investeringen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de Milieulijst die de overheid jaarlijks publiceert.

Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT)

Bent u als mkb'er bezig met innovatie en is uw bedrijf onderdeel van een van de topsectoren? Dan kunt u in aanmerking komen voor de regeling Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Voor elke topsector is een programma met ambities opgesteld. Daarbij gaat het om doelen die de sector in de toekomst wil behalen. Levert u met uw innovatie een bijdrage aan een van deze doelen? Dan is de MIT-subsidie interessant.

SLIM-subsidieregeling

Met de SLIM-regeling wil het kabinet leren en ontwikkelen van personeel in het mkb stimuleren. Het programma kent een brede opzet, van het realiseren van een opleidingsplan tot het invoeren van een methode die uw werknemers stimuleert hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. U kunt zowel zelfstandig als in samenwerkingsverband een aanvraag indienen.

Subsidie voor praktijkleren

Biedt u als werkgever een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidieregeling Praktijkleren mogelijk interessant voor u. De subsidie is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een leerling, deelnemer, student of promovendus.

Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk (WBSO)

Met de fiscale stimuleringsregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) vergoedt de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten en overige kosten en uitgaven voor de ontwikkeling van producten, processen of programmatuur & technisch wetenschappelijk onderzoek. Wilt u uw financiële lasten van research and development (R&D-) projecten verlagen en voert u de R&D-werkzaamheden zelf als onderneming uit? Dan is de WBSO-regeling interessant voor u.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze of andere subsidiekansen voor uw onderneming? Neem contact op met Hans Jacobs, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of e-mail Hans. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Wilt u meer weten over deze of andere subsidiemogelijkheden? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Hans
Portretfoto Hans Jacobs
Manager innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan