Samenlevingscontract

Onze adviseurs begeleiden en adviseren u bij het opstellen van een samenlevingscontract. Vanuit de wet is er niets voor u en uw partner geregeld als u samenwoont zonder te trouwen of een geregistreerd partnerschap. Als alles goed gaat, is dit vaak ook niet nodig. Maar als u uit elkaar gaat of als een van de twee partners overlijdt, is dit een ander verhaal. Met een samenlevingscontract zorgt u voor meer zekerheid voor u en uw partner. U bepaalt samen wat wordt vastgelegd. Onze adviseurs denken hierin met u mee en wijzen u op de mogelijkheden.

Portretfoto van Maaike Meewis
Maaike Meewis Jurist personen- en familierecht

Samenstellen samenlevingscontract is maatwerk

Het samenstellen van een samenlevingscontract is maatwerk. Iedere situatie is uniek. Een samenlevingsovereenkomst kent wel een aantal vaste onderdelen, als verdeling financiële bijdrage, partnerpensioen en inboedellijst en - verdeling. Het is belangrijk om samen met u partner over deze onderdelen na te denken. 

Met het opstellen van een samenlevingscontract ontstaat er ook automatisch fiscaal partnerschap. U kunt hierdoor profiteren van diverse fiscale aftrekposten. Ook op fiscaal gebieden denken onze adviseurs met u mee. 

Wilt u meer weten over het samenlevingscontract? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Maaike
Portretfoto van Maaike Meewis
Jurist personen- en familierecht
Bel
013-4647121
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan