Personen aan tafel it audit
Services

IT-audit en -advies

Beveiligingsrisico's verkleinen en IT-systemen op niveau houden

De impact van ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie wordt steeds groter. De hoeveelheid beschikbare informatie is enorm en organisaties moeten hierop inspelen om succesvol te blijven. Wij helpen u om inzicht te krijgen in IT-risico’s en de kwaliteit van uw IT-beheerorganisatie. We begeleiden u bij complexe veranderingen op IT-gebied. Dat doen we vanuit IT-audit, IT-assurance, IT-risico-onderzoek en data-analyse.

IT-audit

Door de toenemende complexiteit van IT en de bijbehorende beveiligingsrisico’s is het belangrijk om uw IT-systemen op niveau te houden. Onze IT-auditors helpen u om de risico’s binnen uw eigen IT-beheerorganisatie te borgen. Samen zorgen we voor een optimale inzet van IT binnen uw organisatie.

IT-assurance

Met een Service Organisatie Control (SOC)-rapportage kan een serviceorganisatie aantonen dat de bedrijfsvoering en dienstverlening voldoet aan bepaalde standaarden. Hierbij kunt u denken aan een ISAE 3402-rapportage, een privacy-audit of een ISAE 3000-rapportage. Onze IT-auditors geven een onafhankelijk oordeel over uw (IT-) beheersmaatregelen. Zo weet u zeker dat u voldoet aan het afgesproken control framework.

IT-risico-onderzoek

De beheersing van IT-risico’s vraagt om specifieke kennis van uw (IT-) organisatie. We onderzoeken uw kansen en bedreigingen in de digitale transformatie, hoe u omgaat met privacy (AVG), de inrichting van security, IT governance, datamanagement en uw inzet van cloudoplossingen. Onze IT-auditors doen objectief en risico-gebaseerd IT-onderzoek en bieden op basis daarvan betrouwbaar advies én praktische ondersteuning. Zo helpen we u op weg om de volgende stap te zetten in de ‘volwassenheid’ of maturity van uw IT en informatiebeveiliging.

Data-analyse

Dankzij de toenemende digitalisering beschikken organisaties over steeds meer data. Het is een vak apart om daar op een slimme manier mee om te gaan. Aan de hand van een grondige data-analyse, ontdekken we verstorende afwijkingen en mogelijke procesoptimalisaties. We analyseren de operationele data uit uw systemen zodat we inzicht kunnen geven in de betrouwbaarheid, kwaliteit en veiligheid van uw data.

Meer informatie over IT-audit?

Voor meer informatie over IT-audit kunt u contact opnemen met Marc Santegoeds, manager Audit en Assurance, via telefoonnummer 06-42339195 of stuur Marc een mail.

Services

 • (Cyber)security

  Onze specialisten kunnen u adviseren over het verbeteren van de inrichting van uw informatiebeveiliging en zorgen voor het verhogen van de awareness in uw organisatie.
 • ISAE 3000-verklaring

  Het goed inrichten van processen, risicomanagement en IT-beheer zijn ontzettend belangrijk in uw onderneming. Onze experts kunnen u helpen.
 • Privacy

  Voor de AVG is een informatiebeveiligings- en privacybeleid met bijbehorende procedures noodzakelijk. Onze adviseurs kunnen u hierbij ondersteunen.
 • ISAE 3402-verklaring

  Een ISAE 3402-verklaring toont aan dat uw organisatie in control is. Onze adviseurs voeren professioneel, duidelijke en betaalbare ISAE 3402-trajecten uit.
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan