Fiscale ondersteuning werkgevers en expats

ABAB Global Mobility Services heeft alle expertise in huis voor de complete juridische en fiscale begeleiding van werkgevers en expats.

Portretfoto van Clea Cremers
Clea Cremers Senior belastingadviseur

Fiscale en juridische begeleiding van werkgevers en expats

Ondernemen is vaak niet gebonden aan landsgrenzen. Hetzelfde geldt voor werknemers. Sommige werknemers treden in dienst bij een werkgever buiten het land waarin ze wonen. Andere werknemers maken dienstreizen buiten hun gebruikelijke werkland. Soms werkt een werknemer zelfs voor een kortere of langere periode namens een werkgever in een ander land. In al deze gevallen krijgt u als werkgever te maken met het geldende recht in zowel het oorspronkelijke werkland, als het land van ontvangst.

Aan deze verschillende soorten expats is complexe (inter)nationale wet- en regelgeving verbonden. ABAB Global Mobility Services heeft alle expertise in huis voor de complete juridische en fiscale begeleiding van werkgevers en expats.

Werkgevers met werknemers werkzaam buiten Nederland

ABAB Global Mobility Services begeleidt werkgevers, wiens werknemers buiten Nederland werkzaam zijn. U kunt u hierbij bijvoorbeeld denken aan:

  • advies op het gebied van juridische en fiscale vraagstukken;
  • advies op het gebied van sociale verzekeringen;
  • advies en ondersteuning bij salary-splits en bijzondere regimes, zoals de 30%-regeling;
  • begeleiding bij de aangifte inkomstenbelasting;
  • ondersteuning bij het vormgeven van juridische overeenkomsten.

Werkgevers die zich in Nederland vestigen

Daarnaast begeleidt ABAB Global Mobility Services ook werkgevers die zich in Nederland vestigen. Denk aan:

  • ondersteuning bij de registratie van uw onderneming in Nederland;
  • advies en ondersteuning bij het opzetten van een beloningsstructuur en het voeren van een Nederlandse loonadministratie;
  • advies en begeleiding bij de Nederlandse arbeidscultuur.

PrimeGlobal: de kracht van lokaal contact

Steeds meer ondernemingen opereren internationaal. Om hierin succesvol te kunnen zijn, is het belangrijk de internationale fiscale regelgeving, maar ook de lokale fiscale regels van de diverse landen, te kennen en correct toe te passen. Daarom is ABAB International als onafhankelijk lid aangesloten bij het PrimeGlobal-netwerk. PrimeGlobal is een internationaal samenwerkingsverband tussen ruim 300 accountants- en adviesorganisaties over de hele wereld. Dit stelt ons in staat u adequaat advies en ondersteuning te bieden bij werkzaamheden over de grens en daarbij de lokale wet- en regelgeving in acht te nemen. Tevens kunnen wij u in contact brengen met lokale adviseurs, zodat u ook in het buitenland aan uw fiscale verplichtingen (zoals aangiften inkomstenbelasting) kunt voldoen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over fiscale ondersteuning voor u als werkgever of expat? Neem dan contact op met Clea Cremers, senior belastingadviseur, via telefoonnummer 077-3217715 of stuur Clea een mail

Bent u werkgever en wilt u fiscale ondersteuning? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Clea
Portretfoto van Clea Cremers
Senior belastingadviseur
Bel
077-3217715
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan