Financiële planning

Welke wensen heeft u voor de toekomst? Wellicht wilt u op uw 55e stoppen met werken of uw bedrijf overdragen aan uw kinderen. Of misschien wilt u weten of u uw partner en kinderen goed achterlaat bij een plotseling overlijden. Financiële planning geeft inzicht in hoeverre uw doelen en wensen haalbaar zijn en hoe u ze kunt realiseren. Zo weet u waar u aan toe bent, nu en in de toekomst.

Portretfoto van Frank Kuijpers
Frank Kuijpers Senior belastingadviseur

Wat is een financieel plan?

Een financieel plan geef u antwoord op vragen als:

  • Bouw ik voldoende pensioen op?
  • Als ik eerder wil stoppen met werken, zijn mijn huidige voorzieningen dan wel toereikend?
  • Als ik mijn baan kwijtraak, hoe lang heb ik dan recht op een uitkering en kan ik hier mijn lasten van betalen?
  • Als mij iets overkomt, laat ik mijn gezin dan financieel ‘gezond’ achter?
  • Is er voldoende spaargeld om mijn kinderen te laten studeren?

Onze werkwijze

Onze adviseurs starten met een inventarisatie van uw huidige inkomen, uitgaven en vermogen en de verwachte ontwikkelingen in de toekomst. Daarna vragen wij naar uw wensen en doelstellingen. Welke vragen wilt u beantwoord hebben in het financieel plan? Op basis daarvan gaan wij voor u aan de slag met het opstellen van uw financiële planning. Wij analyseren uw huidige financiële situatie en bekijken in hoeverre uw doelen haalbaar zijn en op welke wijze u deze doelen in de toekomst haalbaar kunt maken. Ook geven wij inzicht in de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen. Wat zijn bijvoorbeeld de financiële consequenties als u arbeidsongeschikt raakt? Kunt u uw doelen dan nog realiseren? En welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen?

Tot slot kunnen de adviseurs van ABAB Estate planning u fiscaal optimaal adviseren naar aanleiding van de financiële planning. Wilt u bijvoorbeeld een onafhankelijk advies over hoe u uw vrijkomend lijfrentekapitaal zo fiscaal en financieel gunstig mogelijk kunt laten uitkeren of wilt u een deel van uw vermogen aan uw kinderen overdragen? Al onze planners hebben een fiscale achtergrond, zodat wij u niet alleen financieel maar ook fiscaal gezien het beste advies kunnen geven.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de verschillende onderdelen van financiële planning en waarom dit voor u van belang kan zijn? Neem contact op met Frank Kuijpers, senior belastingadviseur, via telefoonnummer 0413-336505 of stuur Frank een mail.

Wilt u weten of uw wensen en doelen financieel haalbaar zijn en wilt u een eerlijk en onafhankelijk advies? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Frank
Icoon terugkijken webinar

Bekijk het gratis webinar 'Grip op uw financiële toekomst'

Het webinar terugkijken
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan