Managementbegeleiding varkenshouderij

Hard werken is niet erg. Maar u wilt wel rendement van uw inspanningen, zodat de continuïteit van uw bedrijf wordt gegarandeerd! ABAB Agro Advies kan u helpen om dit rendement te realiseren met behulp van onze financiële en fiscale kennis en het inzicht in branche- en bedrijfsvergelijkende cijfers over de varkenshouderij. 

Profielfoto van Kees Ligthart
Kees Ligthart Senior agrarisch bedrijfsadviseur

Maar misschien nog wel het meest omdat we geen commercieel belang hebben bij de uitkomst. Dat maakt het mogelijk om geheel objectief naar uw cijfers te kijken. ABAB Agro Advies helpt u de focus op rendement te houden.

Direct resultaat 

De kosten van deze begeleiding zijn snel terugverdiend. Afhankelijk van bedrijfsgrootte zijn deze kosten al terugverdiend als slechts één van onderstaande resultaten wordt geboekt:

  • De voerwinst verhogen met slechts 1%. 
  • De veekosten verlagen met 5%. 
  • De arbeidsefficiëntie verbeteren met 4%.

Kwartaalanalyse

Door de periodieke kwartaalanalyse waarin uw bedrijf wordt gespiegeld aan gedifferentieerde referentiegroepen (gemiddelde van de sector, gemiddelde 1000 + zeugenbedrijven of 3500 + vleesvarkensbedrijven) behoudt u een actueel beeld van het financieel presteren van uw bedrijf op de belangrijke opbrengsten en kosten. 

Wij beoordelen het analyseverslag op basis van de jaarrekening en analyseren deze cijfers. Dat levert een plan van aanpak voor het komende jaar op met daarbij duidelijke taakstellingen. Er wordt vastgelegd wie wat gaat doen om het rendement te verbeteren. Indien noodzakelijk worden ook andere partijen, zoals de voerleverancier of de dierenarts, hierbij betrokken. Hierna ontvangt u na afloop van elk kwartaal een schriftelijke analyse. Over dit kwartaal wordt aangegeven wat de geboekte resultaten zijn en waar er bijgestuurd moet worden. Het vierde kwartaal is een eindevaluatie. In deze evaluatie wordt aangegeven wat de gerealiseerde verbeteringen zijn. Gedurende dit traject vinden er twee bedrijfsbezoeken plaats. Deze complete begeleiding bieden wij u aan voor een vaste prijs van € 2.800 per jaar bij één bedrijfsadministratie.

Halfjaaranalyse

Het is ook mogelijk om voor een halfjaaranalyse te kiezen. In dat geval wordt er een analyse gedaan, die ook leidt tot een advies met aandachts- en verbeterpunten, maar dan ontvangt u geen kwartaalanalyses en vindt er één bedrijfsbezoek plaats. De kosten hiervoor bedragen € 1.250 per jaar.

Wilt u meer weten over managementbegeleiding in de varkenshouderij?

E-mail Kees
Profielfoto van Kees Ligthart
Senior agrarisch bedrijfsadviseur
Bel
013-4647290
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan