Steeds vaker wordt geld uitgeleend tussen partijen zonder dat daarbij een bank betrokken is. In tegenstelling tot banken, die gebruikmaken van vaak lijvige standaardleningovereenkomsten en algemene voorwaarden, is het voor andere geldverstrekkers vaak niet eenvoudig om een overeenkomst van geldlening op te stellen waarin de meest wezenlijke aspecten goed geregeld zijn. 

Het is verstandig uw afspraken over een onderhandse geldlening vast te leggen in een schriftelijk overeenkomst. Met name in familieverhoudingen is dit van belang, om te voorkomen dat er achteraf misverstanden ontstaan, ook bij eventuele andere familieleden over het bestaan van de geldlening en de afspraken hieromtrent.

Wij bieden u graag een gratis basismodel voor een overeenkomst van geldlening, inclusief handige tips. Bent u zich er wel van bewust dat het opmaken van een overeenkomst van geldlening altijd maatwerk is! Het invullen van een standaardovereenkomst biedt in bijna geen van de gevallen voldoende waarborg. Mocht u hierover vragen hebben, neemt u dan contact op met de juristen van ABAB.